понеділок, 01 квітня 2019 09:05

На сесії Полтавської райради розглянули 54 питання

22 березня відбулося перше пленарне засідання 22-ї сесії 7-го скликання Полтавської районної ради. Розглянули 54 питання, які попередньо опрацювали на фахових комітетах і комісіях. Вони стосувалися подовження дії та фінансування програм у соціальній сфері та роботи комунальних підприємств. Розподілили 16 млн грн за відповідними напрямками.

Голосували одностайно. Депутати підтримали всі проекти рішень із порядку денного. Основні рішення:

У штатний розпис Бричківського, Божківського, Гожулівського навчально-виховних комплексів Полтавської районної ради введуть додаткові посади педагога-психолога. Також затвердили положення про проведення конкурсу на посаду педагогічних працівників комунальної установи "Інклюзивно-ресурсний центр", що відкриють у Терешках. На його діяльність заклали 187 349 грн.

На матеріальну допомогу мешканцям району виділили 170 тис. грн. Це кошти, які надають громадянам у складних життєвих обставинах.

Затвердили програму соціального захисту чорнобильців. Фінансування на 2019 рік становить 70 тис. грн. Зокрема, на пільгові ліки — 50 тис. грн, зубопротезування — 10 тис. грн, так само на відшкодування вартості проїзду інвалідам до санаторію й назад. У Полтавському районі на початок року зареєстрували 689 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. З них 84 — учасники ліквідації наслідків аварії з інвалідністю.

100 тис. грн виділили Полтавському центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів, де проходять реабілітацію діти з Полтавського району.

Затвердили річну програму підтримки діяльності Полтавської районної ветеранської організації. Загальних витрат запланували на 167 523 грн.

420 тис. грн підуть на придбання й оновлення оргтехніки, програмного забезпечення й комп'ютерних мереж Полтавської райради та райдержадміністрації.

Схвалили розробку спеціальної програми безкоштовної МРТ для деяких категорій населення.

Зараз ви читаєте новину «На сесії Полтавської райради розглянули 54 питання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають