понеділок, 19 серпня 2019 10:29

Ковалівка не хоче приєднуватися до Полтави

До Терешківської об'єднаної територіальної громади можуть приєднати сусідню Ковалівську сільраду. Ініціатором є Ковалівка. Це єдина альтернатива приєднанню до Полтави, кажуть.

— Ковалівка пропонувала об'єднання спочатку Новоселівці. Потім — Коломацькому й Степному, — розповідає член виконкому Ковалівської сільради Андрій Олефіренко, 45 років. — Але були певні сили, що бачили ці громади самостійними. Наприклад, у Коломацькому 1800 жителів і вони — ОТГ. А Ковалівка має 5200 людей, але не може бути громадою, за законом. Законодавство передбачає укрупнення, хоча всім вимогам об'єднання громад ми відповідаємо. Громади бояться, що ми їх поглинемо — за кількістю мешканців і за територією. У Терешків таких проблем немає. Хоча кількість населення перевищує 8 тисяч.

Із Терешківською ОТГ маємо спільну проблему — Макухівське сміттєзвалище. Від нього більше потерпають вони. Тому ми вирішили доєднатися, якщо буде на те воля Терешківської громади. Маємо отримати їхнє рішення. Далі створимо комісію й розпочнемо робочий процес. У Ковалівці це питання ще обговорюватимемо з людьми. За перспективним планом, Ковалівку повинні приєднати до Полтави. Але краще ­Терешки. Ми не хочемо бути ­периферією ­обласного центру із фінансуванням за залишковим принципом.

7 серпня на сесію Терешківської сільради без попередження приїхала делегація з Ковалівки — депутат Полтавської райради Віктор Ярмак, член виконкому Ковалівської сільради та голова Спілки атовців Ковалівки Андрій Олефіренко і заступниця сільського голови Інна Ждан. Звернулися до депутатів із пропозицією про приєднання Ковалівської сільради.

— Нам дали інформацію для роздумів, — каже виконувач обов'язків голови Терешківської сільради Лариса Сердюк, 50 років. — Знаючи, що сесія, вони приїхали ознайомити депутатів. Розглянули питання в пункті "Різне". Ми послухали інформацію, взяли її до відома, далі проводитимемо обговорення. Оголосимо громадські слухання після того, як такі ж проведуть у Ковалівці. Але без урахування думки громади не прийматимемо рішення.

Зараз ви читаєте новину «Ковалівка не хоче приєднуватися до Полтави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають