субота, 06 квітня 2019 16:42

До 5 травня виплатять разову грошову допомогу

Кабінет Міністрів України 20 березня затвердив розміри разової грошової допомоги до 5 травня 2019 року.

Районне управління соцзахисту населення та Центр із нарахування та здійснення ­соцвиплат у Полтавській області виплатять разову грошову допомогу людям з інвалідністю внаслідок війни, учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції гідності, учасникам війни, членам сімей загиблих або померлих ветеранів війни та жертвам нацистських переслідувань. Допомогу отримають п'ять категорій населення:

Люди, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною — 3 850 грн.

Люди, що отримали інвалідність внаслідок війни. Колишні малолітні в'язні концтаборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнані особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин. I група — 3 850 грн, II група — 3 400 грн, III група — 2 950 грн.

Учасники бойових дій. Постраждалі учасники Революції гідності. Колишні неповнолітні в'язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання. Діти, які народилися у вказаних місцях примусового тримання їхніх батьків — 1 295 грн.

Члени сімей загиблих та дружини й чоловіки померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни. Дружини та чоловіки померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге — 840 грн.

Учасники війни та колишні в'язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання. Особи, яких насильно вивезли на примусові роботи. Діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістичним режимом у тилу ворога — 530 грн.

Звертатися з питань ­виплати допомоги чи подавати ­будь-які документи до управлінь соціального захисту ­населення не потрібно. Гроші надійдуть через відділення ­поштового зв'язку або банки. ­Пенсіонерам принесуть листоноші. Цього року грошову допомогу отримають майже 46 тис. мешканців Полтавської області.

Зараз ви читаєте новину «До 5 травня виплатять разову грошову допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають