субота, 27 квітня 2019 23:25

Селяни рік живуть без магазину

Мешканці двох сіл Абазівської сільради в Полтавському районі живуть без магазину. У Карпусях закрили, до Витівки перестали возити продукти.

— У селі 40 хат. Навіть хліба нам не возять. Раз на тиждень я хожу в Абазівку за хлібом за 3 кілометри від села. Пішки, бо нема грошей відремонтувати велосипед. Беру зразу три, а то й чотири буханки. Раньше, було, хоч по обочині ходила. А зараз дорогу як зробили, доводиться ходить по трасі. Я після інсульта — не дай Бог, як поведе мене налєво під машину. Просимо, як хто їде машиною, щоб купили нам продуктів. В Абазівці все дороге. Я раз на місяць їжджу автобусом у Полтаву. Купую повні сумки, — каже 62-річна ­Надія Євтух із Карпусів.

— Був у нас магазин, ще старе сільпо. Но він стоїть розбитий давно. В кого діти є, тим возять. Моїй сусідці доставляє дочка. Вона працює в Божківському, живе на квартирі в Супрунівці, а в Карпусі їздить матір провідати. Привозить п'ять-шість хлібин на тиждень. Но він чорствіє сразу, — приєднується до розмови місцева Ніна Клименко, 79 років.

— Кілька років тому люди купили хату в Карпусях, відкрили магазин, робили бізнес. У неділю возили продукти у Витівку, — продовжує Надія Євтух. — А потім сказали, що невигідно. Жінка пішла на роботу й магазин закрили.

Про ситуацію знають у сільраді. Але нічим не можуть зарадити.

— Там нема кому купляти. Де ви бачили державний магазин? Комерційно невигідно. У Карпусях осталося 120 людей, переважно пенсіонери. Практично в кожного є діти, внуки, — каже секретар Пальчиківської сільради Марина Якимовська, 51 рік. — Ми нікого не можемо заставити туди їздити, бо підприємці в убиток працювати не будуть.

Зараз ви читаєте новину «Селяни рік живуть без магазину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають