субота, 27 квітня 2019 23:25

Громада не виділила атовцям землю

— Полтавське управління Держгеокадастру видало наказ на погодження Коломацькою сільрадою виділення земельних ділянок на території громади. Вісім учасників АТО претендують на ділянки по 2 гектари. Однак ця земля — громадські пасовища та сіножаті. Вони поблизу Василівки, за межами населеного пункту. Таких у нас залишилося мало. Це стурбувало громаду, — каже голова Коломацької ОТГ Євген ­Почечун, 34 роки.

У Василівському будинку культури провели 13-ту сесію Коломацької сільської ради. Головна тема — землекористування.

— У нас було 30 гектарів сіножатей і випасів. Два роки тому 14 гектарів за наказом Держгеокадастру роздали місцевим учасникам АТО. Приїхав трактор, розорав усе. Це зробили без участі місцевої влади. Так і цього року. Держгеокадастр нас проігнорував. У посвідченнях учасників АТО вказано, що це працівники СБУ. Хлопці не винуваті, це питання того, хто планує обробляти землю. Одна організація робить усі проекти, — говорить Євген Олександрович. — Щоб розорати ці землі, треба змінити їхнє цільове призначення на ріллю.

Сесію зробили відкритою. Після обговорення депутати врахували бажання жителів. Рішення про виділення землі не погодили.

Зараз ви читаєте новину «Громада не виділила атовцям землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають