понеділок, 27 травня 2019 13:00

Жителі Узина страждають від екологічного лиха

Жителі Узина страждають від екологічного лиха
Узинці страждають від забруднення водойм, повітря та колодязів. Уже неодноразово зверталися до влади за допомогою.Фото: nashigroshi.org

В Узині забруднюється повітря різкими запахами та сажею. Також страждає річка Рось. До неї через каскад водойм та струмків потрапляють відходи виробництва.

Водоймища на території міста засмічені стічними водами. У колодязях забруднена питна вода.

Спиртову барду транспортують по сталевих трубах на поля фільтрації, що використовують як відстійники для технічних вод цукрового виробництва. Через відкрите сушіння барди у повітря потрапляють шкідливі речовини з різким запахом, які подразнюють органи дихальної системи людей, викликають спазми та погіршують здоров'я, повідомляє 04563.com.ua.

Рівень аміаку перевищує норми удвічі.

За словами медиків, Узин Білоцерківського району стоїть на першому місці за захворюваністю на онкологічні хвороби.

Сьогодні до цієї проблеми додалися наслідки роботи забійного цеху та свиноферми. Напруження між підприємствами та місцевими жителями переросли в постійні акції протесту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Річка Рось та Нью-Йорк: ув'язнений Сущенко передав на волю нові картини

Минулого тижня, 22 травня, жителі Узина в черговий раз звернулися до керівництва Київської області – голови обласної ради М. А. Стариченка та губернатора О. Д. Терещука з проханням допомогти у вирішенні екологічної катастрофи, яка насувається на Київщину. Хотять закрити ТДВ "Узинський спиртовий комбінат".

Наступного дня голова Київської обласної ради Микола Стариченко спільно з головою Київобладміністрації Олександром Терещуком та частиною депутатського корпусу, директором департаменту екології КОДА Вікторією Киреєвою, народним депутатом Віталієм Гудзенком та іншими посадовцями виїхали до Узина на мітинг, який проходив під стінами міської ради.

За результатами переговорів створили робочу групу для проведення усіх необхідних екологічних експертиз та вирішення цієї проблеми. Долучили представників правоохоронних органів, прокуратури, екологічних служб. З 24 травня в Узині почала роботу пересувна екологічна лабораторія.

Після того, як з'ясують, яке з підприємств на території Узинської ОТГ шкодить довкіллю – в законному порядку його діяльність призупинять до тих пір, доки не дотримають усіх вимог екологічного законодавства.

Головний інженер басейнового управління річки Південний Буг Володимир Крисько говорить, що причина зникнення води у водоймах - обміління річок та потепління. Один із виходів - буріння свердловин на досліджених територіях. У зв'язку з цим спеціалісти мають перевірити залягання води і викопати свердловину, яка забезпечуватиме водою населені пункти Вінницької області.

Зараз ви читаєте новину «Жителі Узина страждають від екологічного лиха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають