вівторок, 17 вересня 2019 13:23

Школярі Білої Церкви відправлять шкільне приладдя одноліткам у Попасну

Школярі Білої Церкви відправлять шкільне приладдя одноліткам у Попасну
Школярі Білої Церкви збирали канцелярію, поортфелі та інші необхідні речі для навчання. Згодом пакунки відроавляться у принфронтову зону - місто Попасна, Луганської області. Фото: БМР

16 вересня білоцерківські школярі зібрали для своїх однолітків з міста Попасна, Луганської області, речі до школи. Діти там щодня навчають під гуркіт снарядів, в небезпеці.

У благодійній акції "У Попасну для малечі зберемо для школи речі" взяли участь всі учні шкіл та деяких садочків. Такий збір проводять вже вшосте.

"Запланувати акцію та здійснити її – це різні речі. Нам не довелося нікого довго переконувати чи вмовляти. Тому що ви, мабуть, відчуваєте персональну відповідальність за підтримку однолітків, які живуть на сході України. Адже ви усвідомлюєте, що війну розпочали дорослі, а не діти. Бо діти всюди однакові. Це такі самі звичайні діти з такими самими потребами. Але, на жаль, вони не можуть задовольнити ці базові потреби для повноцінного навчання. І ось такими акціями ви переконуєте усіх дорослих громадян нашої країни, що Україна єдина!, - звернувся до учнів начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Петрик.

Школярі зібрали канцелярське приладдя, книжки, рюкзаки, м'ячі та інше. Кожна школа спакувала речі у картонні коробки, кожна з яких була підписана. На пакунках учні та викладачі написали теплі слова підтримки у Попасну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Куля увійшла під лівим оком і вийшла через скроню" - у Дніпрі рятують важкопораненого бійця

До речі, 2019-го управління освіти та науки та Федерація учнівських організацій Білої Церкви "Єдність" стали переможцями конкурсу "Благодійна Київщина" у номінації "Добро починається з тебе".

15 вересня пройшов Всеукраїнський марш за тварин одночасно у 24 містах України. Зоозахисники організовуються втретє. У них було 11 головних заздалегідь висунутих вимог.

Зараз ви читаєте новину «Школярі Білої Церкви відправлять шкільне приладдя одноліткам у Попасну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають