середа, 31 липня 2019 14:29

Пацієнти зможуть перевірити ліки, просканувавши код через мобільний додаток

Пацієнти зможуть  перевірити ліки, просканувавши код через мобільний додаток
З вересня оригінальність ліків білоцерківці зможуть визначити за допомогою смартфона. Фото: Народна правда

З вересня цьогоріч в аптеках з'являться ліки зі спеціальним маркуванням. Це буде 2D-код.

Про це повідомляє 04563.com.ua.

Спеціальний шифр наносять при виробництві ліків на заводах, а дані про це заносять у єдину державну систему моніторингу обігу лікарських засобів. У рамках пілотного проекту беруть участь виробники, імпортери, дистриб'ютори лікарських засобів, аптечні заклади й охорони здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День донора у Ставищенській ЦРЛ (відео)

Пацієнти зможуть просканувати код через мобільний додаток, щоб перевірити ліки. Його розробило Міністерство економічного розвитку і торгівлі України. Після сканування на екрані смартфона з'явиться інформація про конкретний лікарський засіб. Зокрема, чи препарат не є фальсифікований, протермінований або завезений у країну з порушенням норм.

Кодування дозволить відстежити постачання ліків та вчасно реагувати на порушення. Всі транзакції вноситимуть до загальної бази даних, включаючи серію ліків і дату виробництва.

У Білій Церкві розпочав роботу благодійний фонд "Фармація". Він на безоплатній основі розповсюджує медичні препарати відомих світових брендів.

Зараз ви читаєте новину «Пацієнти зможуть перевірити ліки, просканувавши код через мобільний додаток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають