понеділок, 13 травня 2019 10:20

На березі річки Рось висадили 17 сосен
5

Фото: new.bc-rada.gov.ua

11 травня біля річки Рось вчилися правильно висаджувати дерева.

Організований урок для білоцерківців у рамках співпраці міської влади з фондом Фрідріха Наумана. На набережній поблизу Дерев'яного мосту висадили 17 сосен. 5-річні дерева доставили з розсадника, де їх спеціально вирощували.

"При дотриманні правил з висаджування дерев відсоток їх приживлення сягає 90. Тому важливо знати правила висадки. Адже, якщо дерева садити без підготовки, то показник знизиться до 10%, - говорить Альона Колотницька, начальник управління благоустрою та екології департаменту житлово-комунального господарства міськради. - Дерева висаджують так, щоб доповнювали і нову доріжку, і розчищений берег удовж річки. Крони будуть високі, тож не заважатимуть споглядати краєвид. Грунт на березі сприятливий саме для цієї породи".

Треба звертати увагу на вибір земельної ділянки, норми відстані до доріг, комунікаційних мереж.

"У Білій Церкві мало хвойних дерев. Вони вічнозелені, красиві, очищують повітря. Голки, які осипаються з дерева, є добривом, - говорить керівник садово-ландшафтного центру "Едем-Флора" Галина Доміловська. - Корені сосни обгорнуті у спеціальну сітку та мішковину. Це не перешкоджатиме росту дерев".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спринтер під час бігу напоровся на спис

Додали добриво, що 2 роки підживлюватиме кореневу систему. Встановили системи аерації (збагачення повітрям) та іригації (зрошування), дренажу та поливу. Поливатимуть раз на тиждень.

На центральному стадіоні Узина відбулась ІІ спартакіада Узинської міської ОТГ. Вона була приурочена до Дня Перемоги.

Зараз ви читаєте новину «На березі річки Рось висадили 17 сосен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають