пʼятниця, 01 березня 2019 12:40

Діти місяць тренувалися в неопалюваному спортзалі

Діти місяць тренувалися в неопалюваному спортзалі
В Кошманівці відновили опалення в спортивній залі сільського будинку культури. Фото: central-ua.tv

У Кошманівському будинку культури відновили опалення. У спортзалі, який розташований у цій же будівлі, діти займалися без опалення місяць.

Газ відключили через неоформлені договори після проведення тендерних закупівель, розповіла сільський голова Кошманівки Лідія Бережна.

"Газ вимкнули тому, що "культура" свого часу не провела тендер. Не було лімітів. Вони попередження прислали 28 січня, а 1 лютого приїхали і відключили", - пояснила сільський голова Лідія Бережна.

Мова йде про сектор культури Машівської райдержадміністрації, який є користувачем приміщення. Балансоутримувач клубу - Кошманівська сільрада. Газопостачання відключила компанія "Полтавагаззбут".

"Між "Полтавагаззбутом" і сектором культури Машівської райдержадміністрації була укладена додаткова угода від 15.01.2019 року до договору постачання природного газу від 30.01.2018 року №35-бп-ЗБ на постачання природного газу, що діяла в частині постачання природного газу з 01.01.2019 до 31.01.2019 року. Звертаємо увагу, що з 01.02.2019 року відсутні будь-які договірні відносини між ТОВ "Полтавагаззбут" та сектором культури Машівської райдержадміністрації", - таке повідомлення оприлюднила прес-служба "Полтавагаззбуту".

За словами Лідії Бережної, після проведення тендеру газ закупили в іншого постачальника – харківської фірми. Станом на 1 лютого ще не уклали угоду, бо тривала тендерна процедура.

"Зараз дві компанії беруть участь у газопостачанні. "Полтавагаззбут" займається транспортуванням газу. Вони дотримувалися всіх процедур на сьогодні. Чекали, доки закінчиться тендер, укладуть угоди з постачальником, затвердять ліміти. А тоді вже підключили", - пояснила сільський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полтавагаз розірве договори з мешканцями гуртожитків у Розсошенцях

Ситуацію товариство "Полтавагаззбут" прокоментувало в заяві, оприлюдненій у ЗМІ.

"1 лютого поточного року було припинено несанкціоноване споживання природного газу, тобто крадіжку споживачем, а саме сектором культури Машівської РДА по трьох об'єктах. Адже жодних дій у межах чинного законодавства задля вчасного укладання договору, а в подальшому затвердження лімітів споживання очільниками сектору культури вчинено не було", - зокрема, йдеться в тексті заяви.

Представники газорозподільчої компанії вважають, що ситуація склалася через некомпетентність деяких посадових осіб. А набула розголосу та політичного забарвлення через маніпулятивні заяви деяких нардепів.

Увесь цей час сільський клуб працював, у спортзалі тренувалися діти. Приміщення підігрівали електрокалориферами.

"Сподіваємося, що більше така ситуація не повториться. Майже місяць, доки не було тепла, ми намагалися не зупиняти процес тренувань і занять, підігрівали приміщення, одягалися тепліше. Хоча не завжди це допомагало, хворіли і діти, і наші працівники, особливо жінки", - сказав central-ua.tv директор Кошманівського будинку культури Ігор Тарасовський.

Сільська рада як балансоутримувач приміщення на сесії прийняла рішення про проведення службового розслідування причин відключення газопостачання.

30 та 31 січня ПАТ "Полтавагаз" відключило від опалення 7 об'єктів у Терешківській ОТГ. Серед них дві школи, дитячий садок, 2 ФАПи, амбулаторія і адмінбудівля. Поновили газопостачання 4 та 5 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Діти місяць тренувалися в неопалюваному спортзалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають