четвер, 07 лютого 2019 18:29

Полтавагаз розірве договори з мешканцями гуртожитків у Розсошенцях

Полтавагаз розірве договори з мешканцями гуртожитків у Розсошенцях
Газопостачання в розсошенські гуртожитки відновлять після укладання договору з місцевим ЖКК. Фото: Ольга Стенько

Полтавагаз відновить газопостачання в розсошинських гуртожитках після того, як переукладе договір із місцевим ЖКК. Спочатку розірвуть угоди з приватними абонентами.

Про це журналісту "Газети" розповів керівник житлово-комунального комбінату с. Розсошенці Олександр Роман.

Сьогодні відбулася зустріч голови Щербанівської ОТГ Ігоря Процика, керівника КП "ЖКК с. Розсошенці" Олександра Романа та голови правління Полтавагазу Ростислава Гринчака.

"Влада і Полтавагаз змушують мене укладати договір. Ми платитимемо за все: за спожитий газ, за технічне обслуговування. Вони розривають договори з людьми. Я погодився — не можу піти проти волі влади", — сказав Олександр Роман.

Відповідальність за розрахунки спожитого газу ляже на ЖКК. Для цього в комунальному комбінаті призначать відповідального бухгалтера. Олександр Роман пояснив, що додатково на роботу брати поки що нікого не планують — додадуть обов'язків одному з трьох бухгалтерів підприємства.

Раніше Роман заявляв "Газеті", що ЖКК не може брати на себе відповідальність за газопостачання. Взяття на баланс газових мереж, за словами чиновника, суперечить чинному статуту підприємства. Чи перепишуть тепер статут, він не каже.

"Я не готовий відповісти на це питання. Треба укласти чотири договори - з різними структурними підрозділами. Отримати нові коди. Це багато документів", — говорить керівник ЖКК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тиждень без газу: полтавці розповіли живі історії

Олександр Роман обіцяє, що газопостачання відновлять найближчим часом — максимум наступного тижня. Але лише після повного оформлення документів.

"Газета" направила інформаційний запит до Полтавагазу із проханням роз'яснити причини відключення газопостачання в гуртожитках с. Розсошенці.

"Припинення газопостачання гуртожитків на вул. Геологічній, 10 та 12, пов'язане з відсутністю технічної документації та технічного обслуговування. Про це 17 січня працівники нашого підприємства склали акти. Щодо гуртожитку на вул. Гоголя, 4А, - КП "ЖКК с. Розсошенці" не оформило типовий договір на газопостачання, тому розподіл природного газу припинили", — йдеться, зокрема, у відповіді голови правління Полтавагазу Ростислава Гринчака.

Вранці 17 січня два багатоквартирні будинки в Розсошенцях відключили від газопостачання. Людей попередили оголошенням про проведення технічного обслуговування. Відтоді газу в будинках немає.

Зараз ви читаєте новину «Полтавагаз розірве договори з мешканцями гуртожитків у Розсошенцях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають