четвер, 28 лютого 2019 10:30

Дахи 14 багатоповерхівок планують відремонтувати за 160 тис. грн

Дахи 14 багатоповерхівок планують відремонтувати за 160 тис. грн
На ремонт дахів у Терешках громада виділить 160 тис. грн. Фото: Світлана БОНДАРЕВА

На ремонт дахів 14 багатоповерхівок у Терешках і Копилах з місцевого бюджету планують виділити 160 тис. грн.

Про це журналісту "Газети" розповів телефоном керівник КП ЖЕО Терешків Геннадій Чепіга.

Із бюджету гроші виділяють на матеріали. Роботу люди мають оплатити самі. З кожної квартири по 350 та 550 грн, залежно від кількості квартир на поверсі.

"160 тисяч на 14 дахів площею по 1000 квадратних метрів кожен - це як больному йодом помазати по одному місці. ЖЕО по закону може робити лише 10 відсотків поточного ремонту. На капітальний ремонт ми не маємо права. Тобто з 1000 можемо зробити 100 квадратів — це дах над одним під'їздом або кілька латок. За решту робіт має відповідати місцеве самоврядування, тобто сільрада. На збори 22 лютого приходив молодий хлопець, казав, що робив раніше дахи і його всі знають. Гарантії пообіцяв 5 років", - сказав Чепіга.

Комунальник зазначив, що для капітального ремонту покрівлі треба зробити проект, кошторисну документацію, гарантійні обов'язки фірми, яка візьметься за це. 14 будинків - приблизно 14 тис. кв. м даху. Рулон руберойду коштує 750 грн. Виділених грошей замало для ремонту.

Мешканці 5-поверхівки на вул. Тараса Шевченка скаржаться, що цього року дахи почали сильно протікати. У деяких квартирах доводиться підставляти посуд, щоб вода не крапала на підлогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У багатоквартирному будинку обвалився дах — не витримав ваги снігу

"Дахи течуть до третього поверху. У лічильниках вода стоїть", - розповла Олена Підгрушна, живе на вул. Тараса Шевченка, 6.

"Дах тече через погодні умови та людський фактор. Люди звикли жалітись, що ЖЕО винне, проте чимало шкоди наробили самі. Хтось антену установив, засмолив. Потім її вирвав і потрапила туди вода, розтеклась у квартири. Зимою вода на даху замерзла і порозривала покриття. Ось вам і потоп. Приступити до роботи раніше червня ніхто не зможе.

Дах має висохнути. Протягом останніх трьох років ніхто ремонтів не робив", - пояснив причину проблеми Геннадій Чепіга.

12 родин переселенців отримали квартири в Красноградському районі Харківської області. Гроші на реконструкцію виділив уряд Німеччини, пишуть на ресурсі STATUS QUO.

Зараз ви читаєте новину «Дахи 14 багатоповерхівок планують відремонтувати за 160 тис. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають