четвер, 24 січня 2019 20:26

У багатоквартирному будинку обвалився дах — не витримав ваги снігу
12

На вулиці Гончарова 2А обвалився дах
Фото: Світлана БОНДАРЕВА
На вулиці Гончарова 2А обвалився дах
На вулиці Гончарова 2А обвалився дах
На вулиці Гончарова 2А обвалився дах
На вулиці Гончарова 2А обвалився дах

Вчора увечері у двоповерховому багатоквартирному будинку на вул. Гончарова, 2А, у Полтаві обвалився дах. Стара конструкція не витримала ваги снігу.

Про це журналістам Gazeta.ua розповіла мешканка будинку Тетяна Цєлік.

"Там дуже старі та прогнивші балки. Ми давно просили ЖЕО, щоб допомогли, але отримували відмовки. Моя мама чула, як впав дах. Проте одразу не зрозуміла, що саме сталося", - розповіла.

У будинку 2 під'їзди на 16 квартир. Обвалилось майже 70 кв. м покрівлі над квартирами- №7 та №8. Видно небо. Підйом на горище із під'їзду. Під ним розмістилися два елктролічильники. Балки потріскались від старості та провисли.

Щоб стелі та рубильники не залило талою водою, мешканці самі очистили сніг із горища. Скидати сніг із даху не збираються — бояться, що обвалиться. Під завалом коробка інтернет-провайдера і електродроти. Декілька телеантен теж упали.

"Вранці набрав ЖЕО. Мені сказали, що цим не займаються, нема кому лізти на дах. Пообіцяли перевести заявку на міськраду. Години за дві набрав і туди, сказали, що від комунальників заяв не надходило. За 15 хвилин мене перенабрали з ЖЕО, сказали, що можуть приїхати і скласти акт, але цього не зроблять. Бо в тарифі нема утримання будинку. А платимо щомісячно гроші за чистку димоходних труб і вивіз сміття. Коли їх чистили — не пам'ятаю", - розповів Владислав Малісєвіч, живе із дружиною та двома дітьми у квартирі №7.

Жителі будинку 6 років звертаються до міської ради та ЖЕО з проханням відремонтувати аварійний дах. За цей час зібрали пачку звернень і відповідей — будинок поставили на чергу.

"Будівлю звели 1972 року. Тоді я тут і оселився. За цей час бачив комунальників раз, коли білили під'їзд. Це було давно. Все інше мешканці робили своїми руками і силами. Над своїм під'їздом поставили металеві коньки. Не розумію, за що ми сплачуємо гроші. За один квадратний метр у місяць виходить 1,55 гривні. Квартири по 42—47 "квадратів". За місяць з будинку платимо 65—72 гривні. І це всього за дві послуги", - сказав мешканець сусіднього під'їзду Олексій Лукінов, із квартири №16.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Другий день під снігом - як Полтава живе в негоду

Люди також телефонували надзвичайників. Там пообіцяти передати заявку до відповідних органів.

Заступник начальника комунального підприємства "ЖЕО-2" Полтавської міської ради Михайло Лукін запевнив, що начальник дільниці ходила за вказаною адресою.

"Обстежимо будинок, будемо писати листа на житлово-комунальне господарство. Щоб оперативно відреагували й вжили заходів. Направимо і дефектний акт. Після цього ЖКГ визначать об'єм робіт, вартість і назначать наступні дії", - розповів телефоном Лукін.

Дах ТЦ "Амстор" у Кременчуці не витримав негоди — від ваги снігу потріскалось скло на вхідних вітринах і погнулись опорні балки.

Зараз ви читаєте новину «У багатоквартирному будинку обвалився дах — не витримав ваги снігу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають