вівторок, 03 січня 2006 18:28
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало

Тюнинговий кіт

 

Привіт, кумо. Пам"ятаєш, я казала, що хочу завести кота? Поки що не виходить — за стандартами британських притулків для тварин у нас малувата хата. Для нас, головне, не малувата, а для кота — мала!

А тим часом у США для знуджених зірок та мільйонерів вивели нову тварину. Це генетична суміш домашньої киці та дикої африканської кішки. Важить вона понад десять кіло і має характер і відданість собаки.

От тобі й буржуазно-ліберальна мораль, яка не заперечує проти втручання в гени живих істот задля примхи багатих та знаменитих. І взагалі: чому на перше місце в списку людських бажань так швидко виходять ознаки престижу, грошви? Пальці віялом, спина шифером — це вже не жарт, а спосіб життя. До біса будинок, сина і дерево. Нова мета — тюнинговий телефон, тюнинговий беемве, тюнинговий кіт, сумка Прада, туфлі Ґуччі... В ногу крокуємо до кращого майбутнього від елітних дизайнерів. Це як наркотик.

Став на одне коліно і запропонував мені одружитися

Але є ж давня мудрість про те, що найкращі речі дістаються безкоштовно. Дружба, відданість, гарний (чи будь-який) зір, ноги, що ходять, перший сніг, сміх твоєї дитини. Згадка про те, як мій чоловік під минулий Новий рік став на одне коліно і запропонував мені одружитися... Хоча секундочку... За персня довелося платити, і за поїздку до Парижа також... а потім за весілля... А як виросте твій син, то за його університет... Та й самі їмо тричі на день...

Не вдалося мені пофілософствувати. Таки деякі з найкращих речей коштують чималих грошей. Але дизайнерський кіт до них точно не входить. Б"юся об заклад, що перший-ліпший бездомний Васька муркотітиме в мене на канапі з куди більшим ентузіазмом.

Зараз ви читаєте новину «Тюнинговий кіт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі