понеділок, 27 листопада 2006 15:55
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало

Діяч із пузом

 

Привіт, кумо! Тобі траплялося в літаку знайомитися з кимсь неймовірним? Моїй мамі траплялося. Тиждень тому вона летіла від мене в Україну, а поруч із нею сиділа жінка, яка також поверталася від доньки в Полтаву. Так-от: її перший чоловік виявився троюрідним племінником маминого батька, мого діда Льоні. Тобто їхня донька Світлана, моя однолітка, яка живе десь під Лондоном, — моя п"ятиюрідна сестра. Не збагну, як до цього було можна добалакатися всього за три години. Та познайомитися в літаку з такою далекою родичкою, що для неї навіть назви не існує, — це круто. Може, не так круто, як ото в Катерини Чумаченко — та взагалі з майбутнім чоловіком познайомилася. Але все одно.

Я розповіла цю історію колезі.

— Це все фігня, — сказав Фідель. — Угадай, кому в пузо я врізався сьогодні в аеропорту, коли платив за парковку.

— Поліцейському? Мамі? Кофі Аннану?

— Ні, вгадуй далі. Український діяч, прізвище на -енко.

— Гм, Ющенко і Тимошенко без пуза. Значить, Червоненко? Удовенко? Ні? Та вже скажи сам.

— Не скажу. Такого не вгадати не можна. Ти сама на себе розсердишся, якщо не вгадаєш. Діяч із пузом, думай.

— А, Порошенко, — збагнула я.

Він запропонував це обмити

Виявилося — таки він. Одягнутий у шкіряну куртку, "помаранчевий" Петро Порошенко — в одній руці барсетка, в іншій дружина — після зіткнення окинув Фіделя царственим поглядом і поплив своїм шляхом до міста-героя Лондона. А Фідель — своїм.

А я скільки не літаю — нікого. Раз, правда, той же Фідель біля мене опинився, але його я й так щодня бачу. Хоча колись мій сусід по ранковому рейсу до Києва зажадав познайомитися. Коли я назвалася, заявив, що чув мене по радіо, і запропонував це обмити, бо на шару. Я відмовилася, і він обмив сам. Можливо, зараз комусь розповідає, що бухав у літаку із Пиркало.

Зараз ви читаєте новину «Діяч із пузом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі