понеділок, 31 грудня 2012 00:15

Замерзлі банкомати не видають купюри

— Замерз, зараза. А гроші ж срочно треба, — каже полтавка 23-річна Анна Довгань. 21 грудня о 20.00 стоїть біля банкомата "Приватбанк" на вул. Монастирській. Натискає на кнопки, щоб ввести пароль від картки. Екран не реагує, світиться лише заставка. — Кнопки ледь вдавлюються. Добре хоч картку віддав, — говорить.

У банках пояснюють, найчастіше замерзлі банкомати не видають купюри. Картки повертають, бо місце для них підігрівається.

— Замерзають гумові присоски, які тягнуть назовні гроші. Якщо нарахував понад 50 купюр, то теж не віддасть, бо така пачка грошей важка, присоски її не схоплять, — розповідає Віталій, сервісний працівник "Укргазбанку". — Кнопки не замерзають. Якщо хтось через мороз не зміг зняти гроші, для банкомата це невдала операція. Стає в режим очікування, забороняє послуги для клієнтів, проводиться самотестування. Якраз у цей неробочий час підходить інший клієнт і пробує вводити пароль.

Банкомати перестають працювати за температури -15°С.

— Це на вулиці, — продовжує чоловік. — У приміщенні живуть і при мінус 30. Часто банки самі ставлять банкомати на режим очікування. Тоді чіпляють оголошення, де написані адреси найближчих робочих банкоматів у приміщеннях.

Зараз ви читаєте новину «Замерзлі банкомати не видають купюри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі