понеділок, 07 січня 2013 06:45

У супермаркетах продають гнилі гранати

"Недавно в супермаркеті "АТБ" купила величезний гранат. Заплатила до 10 гривень. Із виду нормальний, стиглий. Дома розрізала, а він гниль-гниллю. Усе в мусорку викинула.

Інна, 32 роки, Полтава"

— Щоб перевірити, чи не гнилий гранат, ніхто його розрізати не буде, — говорить працівниця супермаркету "АТБ", себе не називає. — Це тільки продукти переводить, бо як розріжеш — не факт, що покупець візьме. А потім ті половинки тільки викинуть останеться.

Адміністрація супермаркету стверджує, якщо трапився зіпсований фрукт, треба принести його з чеком і пакетом.

— Там його або обміняють на нормальний, або повернуть гроші, — говорить заступник керуючого супермаркету "АТБ" 32-річна Любов Пилипенко. — Якщо продавець відмовляється це робити, треба кликати завідувача відділу. Але досі зі скаргами на гнилі гранати до нас ще ніхто не звертався.

Супермаркети при закупці гранатів вибирають товар по зовнішньому вигляду.

— Визначити, гнилий чи ні плід складно через його товсту шкірку, і особливо, коли він псується із середини, — говорить Любов Пилипенко. — Але щоб не натрапити на попсований, треба вибирати великі, упругі, блискучі, важкі для свого розміру. Вони не повинні мати пошкодження і бути коричневими на кінці. Коли надавлюєш на шкірку, усередині має хрустіти.

Гранати зберігаються один-два місяці. В інспекції з питань прав захисту споживачів у Полтавській області кажуть, окрім зовнішнього вигляду, треба перевіряти документи на гранати, дату, коли їх привезли.

Зараз ви читаєте новину «У супермаркетах продають гнилі гранати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі