понеділок, 03 грудня 2007 15:55

В автошколах установлять відеокамери

В екзаменаційних класах усіх 120 автомобільних шкіл області планують установити відеокамери. Про це повідомив начальник обласного управління МВС Михайло Вершняк, 50 років.

— Головна мета — спостерігати, як учні здають екзамени, — пояснює старший інспектор центру зв"язків із громадськістю обласного ДАІ Наталія Швецова, 28 років.

Із 12 листопада працівники ДАІ перевіряють автошколи Полтавщини. Стежать за відвідуванням занять.

— Дуже часто учні прогулюють, не засвоюють матеріал, а потім порушують правила дорожнього руху. Якщо хтось відсутній, повинен пояснити причину й показати підтверджувальні документи. Працівники ДАІ щодня ходять по школах і роблять переклички. За незаконний прогул заняття можуть відрахувати, — каже Швецова.

У Полтавській обласній автошколі про встановлення відеокамер не знають.

— Якщо це принесе користь, нехай встановлюють, — зазначає директор Андрій Левченко. — Але через камеру буде тільки видно, як людина прийшла, здала і пішла. А права отримують через ДАІ.

Нині ДАІ області розробляє 15-хвилинний навчальний фільм для показу в автошколах. Це відеозйомки різних аварій.

Із метою профілактики порушень правил на дорогах начальник обласного ДАІ Олександр Штепа 26 листопада провів урок для учнів 1 класу школи N19 у Полтаві. Кожній дитині подарував підручник "Дорожня безпека для дітей від 3 до 6 років". Такі ж отримають усі першокласники області.

Зараз ви читаєте новину «В автошколах установлять відеокамери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі