четвер, 22 листопада 2007 19:02

Будинок мера Полтави Андрія Матковського матиме 330 "квадратів"

Терешківська сільрада взимку цього року продала з аукціону земельну ділянку під лісом у селі Копили Полтавського району. Жителі кажуть, нині там будує дім мер Полтави Андрій Матковський, 43 роки.

— Були в селі ресторан, хлібзавод, кондитерська, — хитає головою 50-річна Олена з Копилів. Жінка, притримуючи рукою велосипед, прямує до сільської крамниці. — після Союзу все розвалили. Кілька років тому зробили гарний ресторан, готель на трасі. Такі, як ми, туди не ходять. Приїжджає велике начальство.

Олена живе в Копилах із донькою, зятем та онуком. Каже, як почали до ресторану та готелю іномарки їздити, відремонтували дорогу.

— А там біля лісхозу щось таке красіве будується, — стишує голос. — Люди кажуть, дача Матковського. Як там ще забору не було, ми ходили дивитися.

Копили розташовані поблизу траси Київ–Харків. Запитую про дачу Матковського в чоловіка біля станції техобслуговування.

— Ідіть через ліс на село Вовківка. Справа побачите велику стройку, — пояснює він.

За кафе "Форест" від траси праворуч тягнеться асфальтована дорога. Потім починаються будівлі Полтавського лісгоспу, кілька десятків приватних хат. За 200 м височіє бетонна загорожа. За нею в лісі видно цегляний будинок із колонами. Робітники на приставній вишці спилюють сосну.

До двору можна потрапити через цегляні ворота, або крізь отвір у бетонній стіні позаду.

Назустріч іде молодий чоловік у окулярах із бензопилою. Каже, він простий будівельник. Щодня на будівництво по обіді приходить прораб. Він усім і керує.

— Стройка закінчується. Тепер буде отдєлка, — говорить робітник. — Працюю на будівництві з літа. За цей час звели цегляну коробку. Будинок буде одноповерховим. Площа 330 квадратних метрів.

Запитую, чи знає, для кого будує.

— Ну так понятно — для Матковського, — всміхається. — Це весь участок його, — показує вбік рукою. — Певно, потім будуватимуть ще інші дачі. Мера на будівництві ще не бачив.

Розповідає, що влітку будівельні роботи виконувала одна бригада. Нині працює чотири по 8–10 чоловік. Хвалиться, що платять велику зарплату. Але не каже яку.

— А може, ви шпіонка? — раптом схоплюється та замовкає.

Землі, де нині йде будівництво, до січня 2007 року належали Терешківській сільраді.

— Два гектари 62 сотих на аукціон виставили 26 січня цього року, — каже інженер-землевпорядник сільської ради Наталія Туркенич, 31 рік. — У торгах виступали троє учасників.

Назвати учасників аукціону Туркенич не може. Посилається на те, що кожен був зареєстрований під номером. Стартова ціна становила близько 700 тис. грн. А виручили мільйон 3 тис. грн.

Десяту частину отриманої суми перерахували державі. Пів-відсотка узяла фірма, що влаштовувала аукціон. На решту вже провели автономне опалення у двох сільських дитсадках і хочуть пробурити 700-метрову свердловину для подачі води до села.

— У Полтавській області досі не продавалися земельні ділянки з аукціону. Ми першопроходці, — хвалиться Наталія.

А може, ви шпіонка?

— Це велика удача, — говорить депутат трьох скликань Терешківської сільради Олександр Кислий, 48 років. — Коли вирішували питання продажу землі, всі депутати проголосували "за". Бо ж знали, яку суму грошей отримаємо.

Андрій Матковський нині мешкає в 4-поверхівці, що праворуч за обласною науковою бібліотекою імені Івана Котляревського по вул. Конституції, 3, у Полтаві.

Будівельники, які займаються приватним ремонтом, розповіли, нібито квартира мера займає два поверхи.

Перед позачерговими виборами міського голови Полтави 26 листопада 2006 року ЗМІ приписували Матковському у власність магазин одягу "Sela", що розташований на першому поверсі будинку, де живе мер. Матковський володіє в Полтаві торговельним центром "Театральний", супермаркетом електроніки "МКС", торгово-виставковим центром "Пасаж", двома автозаправками. Його дружина Вікторія очолює страхову компанію "Залізничні шляхи". Матковські виховують двох синів.

Ми зателефонували мерові, щоб спитати про нове житло. Секретарка сказала, що він у відпустці. Коли буде, не знає. Керівник прес-служби міськради Віктор Кикоть пояснив: Матковський у двотижневій відпустці за межами України.

Ціна новозбудованого одноповерхового будинку площею 330 кв. м у Полтавському районі може становити 1–1,5 млн грн, підрахував Олександр Повстяний з агентства нерухомості "Комунальник".

Зараз ви читаєте новину «Будинок мера Полтави Андрія Матковського матиме 330 "квадратів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі