середа, 25 червня 2008 18:30

Студенти отримали доплату до стипендій

У червні студентам Полтавського педуніверситету видали недонараховані стипендії. У березні-травні цьогоріч обласне контрольно-ревізійне управління виявило недоплату стипендій на 120 тис. грн.

— Ми виявили багато фінансових порушень. Бухгалтерія несвоєчасно нарахувала студентам підвищення стипендії на 10 відсотків, яке уряд затвердив у березні цього року, — пояснює 33-річний Віталій Сьомік з обласного КРУ. — Не підняли стипендії відповідно до нової індексації споживчих цін по області, багатьом студентам занизили виплати.

Кожен вуз ревізори перевіряють раз на два-три роки. Загалом у педуніверситеті виявили фінансових порушень на суму 1 млн 26 тис. грн. Зокрема — недорахування зарплат працівникам, завищена вартість ремонтно-будівельних робіт, переплати до Пенсійного фонду.

— У нас закони й положення виписані так, що кожен може їх по-своєму тлумачити. Часто написано розмито й розуміється двояко, — скаржиться головний бухгалтер вузу Валентина Онищенко. — І головне, ні з ким порадитися. Ми звертаємося за роз"ясненнями до Міністерства освіти, а вони посилають нас до Міністерства праці та соцполітики. А ті тільки руками розводять.

Зараз ви читаєте новину «Студенти отримали доплату до стипендій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі