понеділок, 27 лютого 2012 00:30

Спортсмени піднімаються на 8-метрову штучну скелю

Автор: фото: Ігор Литвиненко
 

Спортсмени піднімаються на 8-метрову штучну скелю під час відкриття скеледрому в Полтаві, 18 лютого. Його обладнали в спортзалі обласного управління з надзвичайних ситуацій. Скеледром завширшки 3 м, має шість різних за складністю трас.

— Тут є досить непоганий нависаючий рельєф, — каже 17-річний Володимир Бондарчук. Займається скелелазінням чотири роки. — Доволі незвично. Руки швидко забиваються. Добре лазити тим, у кого техніка хороша або високий зріст.

Ініціював становлення першого в місті професійного скеледрому гірський клуб "Ірбіс". Кажуть, установили скелю, аби популяризувати альпінізм серед молоді. Клуб регулярно проводить збори в Карпатах та Криму.

— У нас немає обмежень за віком. Але активніше можна займатися з 7-8 років, — говорить президент клубу "Ірбіс" 24-річний Юрій Ткаченко. — Під час скелелазіння працюють усі групи м'язів. Цей спорт об'єднує гімнастику, легку атлетику. Можна зрівняти й з важкою атлетикою.

Для скелелазіння необхідна довідка від лікаря. Якщо хоче займатися дитина — також письмовий дозвіл від батьків. Тренування проходять у вівторок, середу та неділю. Оплата — у вигляді членських внесків. 12 тренувань — близько 150-200 грн.

У Полтаві також є скеледром в торговельно-розважальному центрі "Київ" по вул. Зіньківській, у магазині "Урбан". Там скеля 3 м заввишки. На ній не можна відпрацьовувати навички роботи з мотузкою.

Зараз ви читаєте новину «Спортсмени піднімаються на 8-метрову штучну скелю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі