четвер, 17 вересня 2009 16:47

Прилавки торговців рибою вивезли на смітник

У середу зранку позаду найбільшого в області рибного ринку в селищі Градизьк на Глобинщині на купу скидані дошки, шифер, табуретки, клейонки. Це розібрали 13 торгових місць. Продавці стоять поруч, обурюються й лаються з двірниками, які скидають усе на вантажівку.

На рибному ринку, де торгують близько 300 продавців, ніхто того дня не працює. У середу міліція заборонила їм ставати до роботи.

Підприємці один поперед одного розказують, що живуть тільки з ринку, інших джерел заробітку не мають.

Землю під рибними рядами рік орендує 28-річний Олексій Раєвський із міста Кременчук. Замість рядів хоче збудувати металопластиковий павільйон, де торгуватимуть рибою, молочною та м"ясною продукцією, фруктами. По боках розмістить 18 невеликих магазинів.

— Проект є. Всі дали дозвіл на будівництво, крім санстанції, — каже Олексій Раєвський. — Із незрозумілих причин перешкоджають з облдержадміністрації, не підписують документи. Губернатор говорить, що наведе тут порядок. Може, там ще хтось претендує на цей ринок. Міліція вимагає знести ряди. Вони керуються рішенням облдержадміністрації, хоча таку вказівку має давати санстанція.

Торговці обступають селищного голову Василя Компанійця. Погрожують перекрити дорогу навпроти ринку.

— Ми прагнемо нового ринку з нормальними санітарними умовами, бо це дійсно очаг антисанітарії, — каже посадовець. — Тоді в людей буде робота. А це виходить, що людей викидають. Вони спокійно не сплять. Ходили вночі чергувати, бо знали, що ряди розбиратимуть.

Торговці збираються їхати до губернатора Полтавщини Валерія Асадчева.

Зараз ви читаєте новину «Прилавки торговців рибою вивезли на смітник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі