понеділок, 18 березня 2013 00:45

"Полтавці у Мамаєві розчарувалися"

30-річний Діонісій Каплін вийшов із партії "Совість України". Про це оголосили тиждень тому на сесії обласної ради. У Полтаві про цю політичну силу дізналися за два місяці до початку виборів 2010 року. "Совість України" очолював Олександр Мамай. Партія набрала рекордну кількість голосів — до міської ради від неї пройшли 37 депутатів з 50. Олександр Федорович став мером. За рік він перейшов до Партії регіонів. Після того "Совість України" почала втрачати авторитет. Нині в місті говорять, з партії виходять люди, вона розсипається.

— Пишуть заяви про вихід, бо політичного майбутнього у "Совісті України" немає, — каже Діонісій Каплін. — 2010 року, щоб обиратися, треба було належати до політичної сили. Мамай не хотів іти до Партії регіонів чи "Батьківщини", хоч пропонували. Обрав "Совість України". Партія — місцевий проект у Полтаві й Вінниці.

Півтора року тому Діонісій Каплін за власним бажанням пішов із посади заступника міського голови. Допомагав самовисуванцям Володимиру Пилипенку й Олегу Кулінічу балотуватися до Верховної Ради. Вони стали народними депутатами. Каплін займатися політикою поки що не планує.

Обласна організація "Совісті України" налічує 150 людей.

— Багато депутатів, що пройшли до влади від "Совісті України", офіційно до партії не мають ніякого відношення, — на умовах анонімності розповідає депутат міської ради від "Совісті України". — За них проголосували люди, бо повелися на бренд Мамая. Коли мер перейшов до "регіоналів", "Совість" від того нічого не виграла. Полтавці у Мамаєві розчарувалися.

Злиття "Совісті України" з Партією регіонів неминуче, переконані місцеві політики.

— Досі ця сила протрималася завдяки продуктовим наборам Олександра Мамая, — каже Петро Ворона, голова обласного осередку партії УДАР. — Перспектива "Совісті" одна — злиття з "регіоналами". На роботі й житті Полтави це не позначиться, бо "Совість України" лише прикриття, а насправді — клон Партії регіонів.

Зараз ви читаєте новину «"Полтавці у Мамаєві розчарувалися"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі