четвер, 28 травня 2009 19:57

Першу недільну школу відкрили у Багачці

У Великій Багачці при єдиній у райцентрі церкві Різдва Богородиці відкрили безкоштовну недільну школу. До храму на 16.00 щонеділі приходить понад два десятки слухачів. Здебільшого це парафіяни з малими дітьми й онуками.

— Курс лекцій у нашій школі має на меті детальне вивчення Закону Божого, Біблії та Нового Заповіту, — розповідає настоятель церкви отець Василій Фазан, 58 років. — Окрім цього, навчання сприятиме наверненню людей до церкви.

Лекції в недільній школі читатимуть вісім настоятелів церков району. Залучатимуть також священнослужителів із Полтавської єпархії. Погодився співпрацювати кандидат педнаук із Полтави 29-річний Василь Фазан. Він син настоятеля церкви Різдва Богородиці. Фазан-молодший прочитає лекції з релігієзнавства та основ християнської етики.

Церковна рада веде перемовини з керівниками районного відділу освіти, щоб увести до шкільної програми курс християнської етики. Такі уроки вестимуть учителі історії, котрі мають спеціальну підготовку.

Планують також збудувати приміщення для школи. Селищну раду просять надати для цього ділянку поруч із церквою. Храм належить до УПЦ Московського патріархату.

Зараз ви читаєте новину «Першу недільну школу відкрили у Багачці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі