субота, 17 листопада 2007 07:04

Олег Слизько мріє зняти три фільми

  Студентський мер Полтави Олег Слизько: ”Найбільша проблема студентського самоврядування — наші рішення мають дорадчий характер”
Студентський мер Полтави Олег Слизько: ”Найбільша проблема студентського самоврядування — наші рішення мають дорадчий характер”

Минулої середи 21-річного Олега Слизька вдруге обрали студентським мером Полтави на рік. Він — п"ятикурсник факультету обліку та фінансів аграрної академії, позаштатний радник міського голови і депутат сільради в Кіровому під Полтавою, де живе з батьками.


Кому належить ідея обирати студентського мера? Скільки було кандидатів на цю посаду?

— Меру Полтави Андрієві Матковському. Допомогла в реалізації задуму Європейська молодіжна ліга. Кандидатів було двоє — я та Анатолій Безпалюк із техуніверситету. За мене проголосували 18 із 24 вузів. Я познайомив зі своєю передвиборною програмою депутатів студради. Запропонував створення міської студгазети.

Що встигли зробити за рік, відколи стали студентським мером?

— Провели багато семінарів і круглих столів, присвячених студентському самоврядуванню. Добилися щоб кандидатів на стипендію мера визначала студрада і вже потім погоджувала цю кандидатуру з ректоратом. Домоглися пільгової ціни на проїзд для студентів.

Маєте вплив на чиновників?

— Ми контролюємо поселення та виселення із гуртожитків. Студентів почали вводити у склад учених рад вузів. Проводимо серед молоді опитування стосовно якості освіти. Захищаємо права студентів.

Де себе бачите в майбутньому?

— Планую піти заочно в аспірантуру. Можливо, здобуду другу вищу освіту — юридичну. Хотів би працювати в органах місцевого самоврядування та стати не лише фінансистом, а й режисером. Мрію зняти три фільми — комедійний, пригодницький та про кохання.

У родині є фінансисти?

— Ні. Батько Сергій працює водієм. Мама Любов — начальник відділу кадрів. Менший брат — першокурсник аграрної академії. Дівчина Ірина живе в Києві.

Коли встигаєте вчитися?

— Навчаюсь за індивідуальним графіком.

Зараз ви читаєте новину «Олег Слизько мріє зняти три фільми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі