четвер, 31 грудня 2009 15:34

Поблизу ліцею продають спиртне

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

У райцентрі Гадяч поряд з аграрним ліцеєм продають спиртне.

— Поруч із ларком "Вікторія" накрита площадка. Там завжди "синяки" сидять. Два чоловіка і жінка років 30. Утром в дев"ять уже сидять, вечером — ще, — розповідає працівник училища. Називатися не хоче. — Беруть по стакану пива і сардельки. Інколи водку. А в туалет за кіоск ходять. Вонізм. А метрів за 40 гуртожиток ліцею.

З юридичного боку торговельні точки мають необхідні документи і дозволи. Власники магазинів запевняють, що не продають неповнолітнім слабоалкогольних напоїв та цигаркок.

— Але насправді продають. Чотири роки писав в міську раду. Подавав дані до обласного управління освіти із фото, де видно наш центральний вхід, ларьок і гуртожиток, — говорить Віталій Бондаренко, заступник директора ліцею. — Перед карантином приїхали до мене з кримінальної міліції, я їх проводжу, а тут дівчата йдуть із цигарками. Ми — у магазин, склали акт. Та міліція каже, що за пиво не можуть складати навіть акти, прокуратура вертає.

Беруть пиво і сардельки.  В туалет за кіоск ходять

Підходжу до "Вікторії". У ліцеї перерва. Молодь біжить до ларка. Купують каву. Кажуть, їм не продають пиво і цигарки без паспорта. Усміхаються.

— Ми місцеві, нам байдуже, закриють той ларьок чи ні, — кажуть двоє хлопців. — Ми на обід ходимо додому. Так половина учнів робить. Це, може, для гуртожитку має якесь значення.

У ліцеї є їдальня. Триразове харчування коштує 80 грн, обіди — 50. Cтипендія — 200.

— Ми не продаємо учням ні спиртне, ні цигарки, — каже продавщиця "Вікторії". — Я перевіряю паспорт, або його ксерокопію. То все неправда, що на нас кажуть.

— У "Вікторії" всі дозволи є, — пояснює ситуацію дільничний Віктор Мельник. — Ну, раз ви зацікавилися — зробимо відпрацювання. Закрити — нереально, якщо навіть і зловимо на продажу. Заплатять штраф гривень 200 або й менше і далі працюватимуть.

У Гадячі поряд з училищем культури теж стоїть кіоск із слабоалкогольними напоями та цигарками. Адміністрація навчального закладу і власники ларка порозумілися. Із вересня вилучили з продажу цю продукцію.

Зараз ви читаєте новину «Поблизу ліцею продають спиртне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі