четвер, 11 березня 2010 18:45

Нова система перевезень дозволить економити на проїзді

Вартість проїзду в громадському транспорті Полтави стане нижчою, запевняє Ігор Веріга, заступник начальника міського відділу з питань транспортних перевезень і зв"язку. За рік в обласному центрі має запрацювати нова транспортна система.

Кільцевий маршрут буде основним. Із різних частин міста підвозитимуть пасажирів, і вони пересідатимуть на "кільцевий" транспорт. Якщо, наприклад, людина з мікрорайону Левада захоче доїхати до зупинки "Завод ГРЛ" у мікрорайоні Браїлки, то їй треба буде зробити дві пересадки. Одну — у центрі, щоб потрапити на кільцевий маршрут, а другу на зупинці "Браїлки", щоб сісти на під"їзний маршрут до заводу.

Діятиме єдиний квиток, тобто при пересадках не потрібно буде доплачувати. Вартість нового квитка не називають, проте кажуть, що буде більшою за теперішню. Рік тому радник мера з питань транспортної політики Володимир Латиш розповідав, що нова ціна квитка буде 1,5–2 грн. На той час вона становила 1 грн. Ціна ніби має змінюватися залежно від вартості пального.

Сьогодні квиток коштує 1,25 грн у більшості автобусів і всіх маршрутках. Якою буде вартість для тих, хто їздитиме на короткі маршрути, тобто без пересадок, поки що не кажуть. Якщо запровадять єдиний квиток, то економитимуть ті, хто їздить на дальні відстані. А хто захоче під"їхати кілька зупинок — переплачуватиме. Як один із варіантів оплати проїзду раніше розглядали відправлення СМС.

Нова транспортна система допоможе значно розвантажити дороги, поменшає пробок, упевнені в міськвиконкомі. На транспорт хочуть установити засоби зв"язку з водієм і геонавігаційні датчики, що дозволить на відстані рахувати пасажирів, витрати палива. Кажуть, значно скоротять кількість громадського транспорту. Возити буде, напевно, один перевізник. Це нібито має підвищити його відповідальність. Зменшаться затримки та простої автобусів, знизиться кількість аварій.

На 62 маршрутах Полтавою їздять 432 транспортні засоби різної місткості.

Зараз ви читаєте новину «Нова система перевезень дозволить економити на проїзді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі