пʼятниця, 27 квітня 2007 07:05

Наладчик банкоматів украв 149 тисяч гривень

У ніч на 20 квітня злодій ножем розрізав пластик, що затуляв вікно міської бібліотеки Лубен, і заліз усередину. З тильної сторони чоловік відкрив банкомат "ПолтаваБанку", вмонтований у вікно, й витяг 149 тис. грн.

Міліція перевірила алібі та взяла відбитки пальців у всіх працівників банку. Зібрані факти вказували на чоловіка, який лагодив банкомати. Iм"я підозрюваного слідство не називає. Відомо, що йому 33 роки, він розлучений, має дитину. У банку працював сім років.

— Він давно мріяв роздобути велику суму. На ньому були кредит, аліменти, — розповідає виконувач обов"язків начальника відділення карного розшуку Лубенського міськрайвідділу капітан міліції Андрій Замахін. — Саме він напередодні заряджав банкомат. Поклав туди 150 тисяч гривень.

Наладчик домовився зі своїм знайомим, автослюсарем Ігорем, 32 роки, що той виготовить дублікат ключа від банкомата. Ігор вночі заліз до бібліотеки, знеструмив сигналізацію, відкрив банкомат дублікатом і забрав 5 касет із грошима. Пройшов через книгосховище, виліз у вікно та втік.

У п"ятницю бібліотека не працювала. У суботу бібліотекарі помітили, що хтось був у приміщенні.

— Працівниця читального залу Світлана Степаненко звернула увагу, що книги з підвіконня хтось акуратно поклав на стіл, — говорить завідувачка бібліотеки Катерина Гречана, 56 років. — Ми подзвонили в банк і сказали, щоб хтось приїхав і подивився, чи все гаразд із банкоматом.

Із вкрадених грошей чоловіки частину потратили. Ігор купив $1,5 тис., з яких $400 дав наладчикові. Решту збиралися розділити порівну. Гроші міліція вилучила при затриманні.

"ПолтаваБанк" відмовляється коментувати пригоду. Кажуть, це може зіпсувати репутацію банку.

Зараз ви читаєте новину «Наладчик банкоматів украв 149 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі