субота, 10 листопада 2007 07:00

На дорослих танцях жінкам бракує партнерів

Автор: фото: Інна МОСКАЛЬЧУК
  Танцюристи в клубі ”Динамо-Полтава” розучують танок ча-ча-ча. Ольга Селюк щойно почала займатися танцями. А Юрій Білецький клуб відвідує разом із дружиною Еллою вже три роки
Танцюристи в клубі ”Динамо-Полтава” розучують танок ча-ча-ча. Ольга Селюк щойно почала займатися танцями. А Юрій Білецький клуб відвідує разом із дружиною Еллою вже три роки

Три роки в клубі спортивного танцю "Динамо-Полтава" працює хобі-клас танців для дорослих. Тренери клубу кажуть, після телепроекту "Танці з зірками" популярність дорослих танців зросла вдвічі.

У танц-клубі "Динамо-Полтава" заняття проходять три рази на тиждень о 20.00. Танцюристи приходять заздалегідь. Перевдягаються та йдуть розминатися. Часу на розмови не гають. Заняття триває годину.

— У кожного сім"я, робота, — каже тренер клубу Андрій Грузденко, 32 роки.

Вивчають танець ча-ча-ча. Тренер пояснює рухи 15 танцюристам. Серед них лише троє чоловіків.

— Є дві подружні пари, які ходять на танці більше року. Та один  чоловік-танцюрист, займається три роки, — додає Андрій.

Каже, чоловіки соромляться навчатися танців. Але ті, які приходять, відвідують заняття постійно. Інколи тут зав"язуються стосунки. Одна пара одружилася.

Танцюристи відпрацьовують рух. Виставляють зігнуту в коліні ногу.

— Рухайте коліном, а не вихиляйте стегнами, — говорить Грузденко дівчатам. — Підходить до тих, у кого погано виходить. Показує, як треба.

— Я починала з нуля, але досягла хорошого рівня, — хвалиться 45-річна полтавка, бухгалтер Тетяна Кушнір. — Тренер із кожним займається з азів.

Кушнір спочатку тренувалася вдома й навіть на роботі. Шкодує, що не має для танців постійного партнера.

Старожили хобі-класу дорослих танців — пара 30-річна Наталія Писаренко та 24-річний Олександр Молчановський. Обоє економісти. Танцюють три роки.

— Хотіла танцювати зі школи, — каже Наталія. — Тепер у мене гарна фігура. Чоловік Віктор пишається, коли танцюю перед друзями.

Розучують вальс, танго, самбу, румбу, ча-ча-ча, сальсу. Місячний абонемент коштує 75 грн.

— Тут є танцюристи від 18 до 45 років, — каже Грузденко. — Після "Танців із зірками" дорослі менше соромляться вчитися.

У Полтаві дорослих танців також навчають у клубі "Альянс". Заняття двічі на тиждень. Ціна місячного абонемента — 30 грн. У клубі "Акцент" вчать танцювати обдаровану молодь. Заняття безкоштовні. Танець із молодятами розучать за 100 грн. У клубі "Локомотив" навчають східних танців.

Найдорожчі уроки танців у фітнес-клубі "Вітамін". Річна клубна картка коштує 6 тис. 240 грн. Можна займатися в усіх секціях. 2,5 тис. грн із цієї суми клуб виділяє на подарунки клієнтам. За ці гроші можна найняти особистого інструктора з танців.

У районах Полтавської області танцювальних хобі-класів немає. Дитячі студії є в кожному райцентрі.

У Кременчуці дорослих навчають танцювати в клубі "Вікторія".

Зараз ви читаєте новину «На дорослих танцях жінкам бракує партнерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі