понеділок, 18 березня 2013 00:15

М'ясо для стейків везуть із Америки

Трійка нових кафе в Полтаві

Ресторан "Шейд", вул. Жовтнева

Заклад європейської та американської кухні. Пропонують чотири види стейків. Яловичину везуть у вакуумних контейнерах зі Сполучених Штатів Америки. М'ясо корів породи чорний ангус. Тварин 120 днів годують зерном та роблять масажі під класичну музику. Так отримують найдорожчу яловичину у світі — мармурову.

— Кухар готує стейки різної прожарки. Найсмачніші з кров'яним соком, мають солодкий смак, — розповідає адміністратор "Шейду" 25-річна Юлія Новохатня. — Порція на 240-300 грамів коштує 280-300 гривень. Найдорожчий стейк — 520 гривень, важить 800 грамів.

До м'яса пропонують 99 видів вин із Франції, Італії, Чилі, Португалії.

Паб "Хмільний бик", вул. Ватутіна

Пивний бар облаштували замість ресторану "Буффало". Має вісім видів розливного пива. Офіціанти ходять в ірландських національних костюмах — корсетах, сарафанах і фартухах.

— Компанії замовляють метр пива — сім бокалів, що виносять на дерев'яній дошці. Або скляну колбу, заповнену пивом. Кожен сам наливає з краника, — розказує бармен Маргарита, 25 років. — До пива є фірмова страва — смажені свинячі реберця натерті часником, сіллю й перцем. Також грінки з чорного хліба, кальмари в клярі та в'ялена риба. У фан-зоні клієнти дивляться футбол. Щотижня виступають полтавські музичні гурти.

Піцерія "Коста-Піца", вул. Леніна

Відкрили на місці продуктового магазину "Смак". В італійському меню 15 видів піци. На столиках стоять прозорі вази, в яких плавають пелюстки троянд, свічка.

— Маємо п'ять видів равіолі та дев'ять пасти, — говорить офіціантка Тетяна.

Ціна піцци залежить від діаметру — 25, 35 чи 50 сантиметрів. Одна з найдорожчих — "Парміджана", за 50 сантиметрів просять 124 гривні. Рахунок приносять у прозорих скляних кухлях. Там залишають чайові.

Зараз ви читаєте новину «М'ясо для стейків везуть із Америки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі