понеділок, 15 вересня 2008 19:41

Мощі святих зберігатимуть у новій церкві

Автор: фото: Петро ЖАБОТИНСЬКИЙ
  Священики 11 вересня збираються освячувати ікони, які подарували ще недобудованій Пантелеймонівській церкві в селі Руденківка Новосанжарського району
Священики 11 вересня збираються освячувати ікони, які подарували ще недобудованій Пантелеймонівській церкві в селі Руденківка Новосанжарського району

До сотні осіб зібралися в четвер у центрі села Руденківка Новосанжарського району на освячення недобудованої Пантелеймонівського храму Української православної церкви Московського патріархату. Прийшли місцеві жителі, керiвники району, секретар Полтавсько-Миргородської єпархiї Української православної церкви архiмандрит Фiларет Звєрєв, священики з довколишніх сiл.

Новобудову виклали з дерев"яних колод. Їх привезли з Закарпаття. На будівництві не використали жодного цвяха. Споруджували храм робітники з Івано-Франківщини. Вони обіцяють завершити роботи за два тижні.

До церкви привезли три бані та хрест. Їх освятили й встановлять на храм. Завезли ікони Святителя Феодосія Чернігівського, преподобних Лаврентія Чернігівського, Іоанна Київського з мощами цих святих. У жодній із церков Новосанжарщини мощей немає.

— Церкву відкриємо не відразу, — говорить її настоятель отець Михайло Гетьман. — Будова повинна дати усадку. До Різдва її завершимо повністю, а на Великодні свята проведемо богослужіння.

Місцевий пiдприємець Андрiй Кишинський подарував храму iкону Святого Пантелеймона, освячену на горi Афон в Греції. Гроші на будівництво дали голова Новосанжарської районної ради Юрiй Лебедин, директор підприємства "Елеватор "Чиста криниця" Микола Харченко, місцевий підприємець Андрiй Кишинський та юрист з Лубен Руслан Бiлоконь, який родом із Руденківки.

Це перша збудована церква в Руденківці. Її звели неподалік колишнього колгоспного дитсадка, де раніше був Пантелеймонівський храм.

Зараз ви читаєте новину «Мощі святих зберігатимуть у новій церкві ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі