понеділок, 25 березня 2013 00:00

Міст випрошував гроші на ремонт

У Кременчуці з міського бюджету виділять 96 тис. грн на ямковий ремонт Крюківського мосту. Рішення прийняли після того, як у соціальній мережі "Фейсбук" з'явилася сторінка мосту, який від свого імені спілкувався з користувачами, просив, щоб його полагодили. За місяць додав у друзі 593 особи.

— Знаєте, як образливо? Чому про мене згадують лише перед виборами? Обіцяють відремонтувати з 1987 року, — пише. — Узагалі, вже давно потрібно збудувати поряд мого брата.

Також розповідає, що планує писати листа прем'єру Миколі Азарову, якщо не подіє — президентові.

Сторінку створив місцевий Юрій. Прізвища не хоче називати:

— Я звичайний кременчужець. Набридли обіцянки влади відремонтувати міст, кожен день їжджу через нього і боюся, що рухне. Придумав такий хід, щоб звернули увагу.

У міській раді кажуть, сторінка мосту на "Фейсбуці" не вплинула на рішення дати гроші.

— Самі запланували провести ямковий ремонт коштом міського бюджету. Для цього на сесії міської ради виділили 96 тисяч гривень, — говорить 41-річна Юлія Перепелятник із міськради. — Капітальний ремонт має проводити Південна залізниця, бо споруда на її балансі. Чекати ж, доки вона розродиться, ми не можемо, бо міст в жахливому стані.

Ямковий ремонт мають розпочати наприкінці весни.

— Асфальт руйнує вібрація від поїздів і сплошний потік автівок з 70-тонними фурами, — розповідає Ольга Дяченко, начальниця полтавської дирекції Південної залізниці. — З таким рухом треба будувати ще один переїзд, а на нього немає грошей.

Крюківський міст сполучає правобережну і лівобережну частини Кременчука. Його збудували 64 роки тому. Має 962 м завдовжки, дворівневий. Ним проходять дві траси державного значення. За весь час споруду двічі лагодили капітально.

Міст можна оминути лише в 20-кілометровий об'їзд через дамбу в селищі Власівка біля Світловодська Кіровоградської області.

Останнє повідомлення на сторінці споруди за 14 березня: "А ям-то менше не стало. Засипають їх незрозуміло чим".

Зараз ви читаєте новину «Міст випрошував гроші на ремонт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі