вівторок, 14 жовтня 2008 18:19

Кременчук увійшов до сімки найзабрудненіших міст

Автор: фото: Дмитро БАБЕЦЬ
  Минулої суботи учасники гурту ”Авіатор” Андрій Сторож (ліворуч) та Ігор Воєвудський виймають із вазона дерево, щоб посадити його в Придніпровському парку в Кременчуці. Ліворуч із лопатою — мер Кременчука Микола Глухов
Минулої суботи учасники гурту ”Авіатор” Андрій Сторож (ліворуч) та Ігор Воєвудський виймають із вазона дерево, щоб посадити його в Придніпровському парку в Кременчуці. Ліворуч із лопатою — мер Кременчука Микола Глухов

11 жовтня за підтримки українських співаків у Кременчуці пройшла екологічна акція "Зелений простір Хюндай". Компанія вибрала сім найбільш забруднених міст України. У кожному висадили по тисячі дерев. Дерева саджали гурти "Авіатор", "А.Р.М.І.Я.", "34". Потім виконавці дали концерти в кожному місті.

До Придніпровського парку Кременчука під"їжджає автобус із музикантами й учасниками акції. Вони одягають рукавиці та готують лопати. За кілька хвилин під"їжджає автівка, з якої виходить мер Кременчука Микола Глухов.

— Микола, — простягає руку хлопцям з гурту "Авіатор".

— За лопати, — голосно кричить відповідальний за акцію.

Хлопці з гурту "Авіатор" Андрій Сторож та Ігор Воєвудський своє дерево садять довго. Радяться між собою, як йому краще буде рости. Дмитро Тодорюк навпаки найпершим висаджує своє дерево. Він гукає до Ігоря й Андрія, щоб ті поспішали. Утоптує землю довкола саджанця.

— Утоптувати ґрунт мені порадили спеціалісти, — весело каже Тодорюк. — Так дерево швидше прийметься.

Решту дерев висаджують працівники Кременчуцького міського комунального господарства.

Акція "Зелений простір Хюндай" розпочалася весною цього року із міст Нікополь і Кіровоград. Осінній етап розпочався 28 вересня в Мелітополі. Після Кременчука дерева садитимуть в Алчевську, Макіївці та Керчі.

— При виборі міст-учасників проекту ми робили акцент не на мільйонники, а на невеликі міста, — пояснює генеральний директор "Хюндай Моторс Україна" Віктор Оранський. — Вважаємо, що нам вдалося вибрати саме ті міста, які сьогодні найбільш потребують цього проекту.

— Для нас ця акція не просто момент реклами. Ті, хто стежить за нашою творчістю, знають, що ми часто беремо участь у соціальних проектах. Зокрема всі іграшки, які ми отримуємо на концертах від фанатів, ми передаємо в дитячі будинки, — каже учасник гурту "Авіатор" Дмитро Тодорюк. — Тепер ми вирішили взяти участь в екологічному проекті.

Зараз ви читаєте новину «Кременчук увійшов до сімки найзабрудненіших міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі