пʼятниця, 15 червня 2007 07:12

Кожен двір Миргорода матиме сміттєбак

Із вересня біля кожного будинку в Миргороді безкоштовно ставитимуть 240-літрові пластикові контейнери для сміття. Біля них лежатимуть різнокольорові пакети для збору вторинної сировини. На придбання 4 тис. контейнерів та двох сміттєвозів держбюджет виділяє 2 млн грн.

— Ми спільно з міськрадою першими в Україні розробили такий проект, — хвалиться начальник комунального підприємства "Спецкомунтранс" 30-річний Олександр Онищенко. — Аналоги є в Польщі та Німеччині.

Зібрані в окремі пакети пластикові пляшки, папір, скло вивозитимуть безкоштовно. Разове випорожнення контейнера з іншим непотребом коштуватиме до 7 грн.

Миргород — перше місто на Полтавщині, де біля багатоповерхівок установлювали контейнери для роздільного збору сміття. Нині по місту 26 таких комплектів урн. Уже подали заявки на встановлення контейнерів мешканці 80% приватних садиб.

— Ми збираємо сміття спочатку у відра, а потім спалюємо. Решту два рази на рік трактором вивозить знайомий, — говорить мешканка приватного сектора пенсіонерка Ольга Солодовник, 56 років.

Кожен мешканець багатоповерхового будинку за вивіз сміття з контейнерів платить 2,2 грн. Щоб індивідуально замовити трактор, треба викласти щонайменше 60 грн за годину. Водії вантажних автомобілів беруть 100–300 грн.

Зараз ви читаєте новину «Кожен двір Миргорода матиме сміттєбак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі