четвер, 02 вересня 2010 17:23

Колишній губернатор Валерій Асадчев хоче стати мером Полтави

Автор: фото: Наталія БОНДАР
  Колишній губернатор Валерій Асадчев із заступником Надією Мякушко два роки тому відкривають дитбудинок сімейного типу у райцентрі Гадяч. В одній команді хочуть повернутися керувати Полтавою. Позаду — Ірина Гулей, екс-голова Гадяцької райдержадміністрації.
Колишній губернатор Валерій Асадчев із заступником Надією Мякушко два роки тому відкривають дитбудинок сімейного типу у райцентрі Гадяч. В одній команді хочуть повернутися керувати Полтавою. Позаду — Ірина Гулей, екс-голова Гадяцької райдержадміністрації.

31 жовтня у Полтаві обиратимуть нового міського голову. Удруге очолити місто планує мер Андрій Матковський, 46 років.

Свою кандидатуру також висуватиме 42-річний Олександр Мамай, лідер громадського об"єднання "Наш дім — Полтава". Він активно бере участь у благодійності — роздає пенсіонерам продуктові набори, а першокласникам — канцтовари. Для школярів постійно влаштовує екскурсії. Відкрив кілька дитячих майданчиків. Його вважають головним конкурентом Матковського на виборах міського голови.

Остаточно не визначився з планами Андрій Баранов, 43 роки, лідер обласної організації партії "Єдиний центр", колишній заступник губернатора Полтавщини:

— Однозначно балотуватимуся до обласної ради по мажоритарному округу. Важко суміщати обласну виборчу кампанію і мерську. Визначаюся з командою, як краще зробити. Ким би не був новообраний мер, йому доведеться засукувати рукава і наводити лад після чотирьох років бездіяльності теперішньої влади. Зробити у місті дороги, бо їх немає. Навести елементарний лад у міських службах.

57-річний Валерій Асадчев, екс-губернатор Полтавщини, член Української народної партії, вважає, достойного кандидата на місце голови Полтави немає.

Великий бізнес іде до влади, аби потім відібрати, що роздавав до виборів

— За мого правління область була першою серед регіонів по соціально-економічному розвитку у всіх показниках. Це підтвердила діюча влада, — каже Валерій Михайлович. — Ідеологічним конкурентом вважаю діючого мера — його політика не українська і не державна. Якщо переможу, починатиму з енергозбереження. Газ удвічі подорожчав, це проблема для людей. На Полтавщині опрацювали технологію з опалення стоками. Тоді планували розповсюджувати на Полтаву. У місті практично знищена система комунального господарства. При будівництві виступають не полтавські, а харківські організації.

За свого губернаторства Асадчев хотів установити в Полтаві пам"ятники гетьману Іванові Мазепі та голові Директорії Української народної республіки Симонові Петлюрі. Зробити це йому не дали.

Надія Мякушко, 53 роки, колишній заступник губернатора, раніше заявляла, що бажає очолити місто. Тепер збирається іти в команді з Валерієм Асадчевим.

— Конкурентами на виборах вважаю великий бізнес, що іде до влади, аби потім тормошити людей і відібрати сторицею все те, що роздавав до виборів. У разі перемоги нашої команди займатимуся культурою і соціальними питаннями.

Офіційне висунення кандидатів розпочнеться із 27 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Колишній губернатор Валерій Асадчев хоче стати мером Полтави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі