середа, 09 липня 2008 19:57

Голова Новосанжарської райдержадміністрації замість звільнення пішов у відпустку

  Уперше недовіру Миколі Долині депутати Новосанжарської райради висловили два роки тому
Уперше недовіру Миколі Долині депутати Новосанжарської райради висловили два роки тому

Президент України Віктор Ющенко 30 травня прийняв відставку голови Новосанжарської райдержадміністрації Миколи Долини, 52 роки. Депутати райради тричі висловлювали недовіру йому. Нині обов"язки Долини виконує його заступник Віктор Куць. Микола Долина каже, що звільнення не було:

— Я не звільнений, а офіційно у відпустці. Маю право, бо є учасником бойових дій в Афганістані. Президент прийняв мою відставку, але це не відповідає законодавству. Заяви на звільнення я не писав.

Долина не каже, чи виходитиме після відпустки на роботу.

Уперше недовіру голові депутати висловили два роки тому. Тоді бюджетна комісія виявила нецільове використання державних грошей. Торік депутати протестували, бо Микола Долина незаконно дав дозвіл на проведення робіт Полтавській газонафтовій компанії на земельних паях жителів села Нехвороща. У травні цьогоріч нехворощанці пікетували два дні Полтавську облдержадміністрацію. Вимагали, щоб губернатор Валерій Асадчев звільнив Долину. Та Асадчев не зробив цього. Сказав, підстав для звільнення Долини немає. За усіма показниками Новосанжарський район кращий в області. Губернатор зазначив, що рішення має прийняти глава держави. 21 травня в області працювала комісія Секретаріату президента. Її представники знайомилися з роботою Миколи Долини. Результати перевірки подали Вікторові Ющенку.

— Долина інколи приходить на роботу. Розповідає підлеглим, що він заяви на звільнення не писав, — підтверджує заступник голови Новосанжарської райради Борис Федоренко. — Є указ президента, що нового голову адміністрації потрібно вибирати із заступників.

Федоренко додає: райрада не проти, щоб головою став Віктор Куць або хтось із заступників.

У райраді кажуть: можливо, Долина після виходу з відпустки обійме посаду заступника голови райдержадміністрації.

— Микола Долина з"являється в адміністрації, але це не значить, що він працює, — пояснює заступник голови райдержадміністрації Анатолій Мокляк. — Його кабінет займає виконуючий обов"язки Віктор Куць. Відставку Долини я не готовий коментувати. Зараз по цій справі є правова колізія.

Зараз ви читаєте новину «Голова Новосанжарської райдержадміністрації замість звільнення пішов у відпустку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі