понеділок, 01 жовтня 2012 05:30

Фасади шкіл ремонтуватимуть коштом батьків

— На батьківській нараді класний керівник сказала, маємо здати гроші на ремонт фасаду школи. На нього треба більше 3 мільйонів, це в районі 3 тисяч із кожної родини. Кажуть, нібито це вказівка мера Олександра Мамая, — розповідає батько одного з учнів полтавської школи №27 Юрій Олександрович, 44 роки. Прізвище просить не називати. — До цього навчального року тєхнічки зробили там тільки мєлкий ремонт. Коли треба здати гроші, ще не повідомили. Чув, в усіх школах міста така ж картина.

У міському управлінні освіти запевняють, ремонт навчальних закладів фінансує держава.

— Минулого року виділили близько 3 мільйонів гривень, в цьому також майже 3, — говорить заступник мера Світлана Порохня. — Розпоряджень по збору грошей на ремонт шкіл із батьків не було ні від нас, ні від міського голови. Адміністрація шкіл може на батьківських зборах попросити допомогти.

Якщо вимагають на ремонт конкретну суму, вказівку можна ігнорувати або написати скаргу на дирекцію навчального закладу до управління освіти.

— Буває, батьки виступають з такою ініціативою, перераховують кошти як благодійність. Розпоряджаються ними самі й отримують звітність за кожну використану копійку. При цьому вчителі грошей не збирають, це робить голова батьківського комітету, — продовжує Світлана Казимирівна.

Батьки учнів інших шкіл говорять, що скидалися на ремонт класів. Про лагодження шкільних фасадів не чули.

Зараз ви читаєте новину «Фасади шкіл ремонтуватимуть коштом батьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі