четвер, 10 липня 2008 18:11

Аерозольна емаль на ванні злазить за місяць

34-річна Оксана Ганущак із Полтави два місяці тому придбала на базарі аерозоль із емаллю за 24 грн. Хотіла реставрувати ванну.

— Ми придбали квартиру. Там було зроблено гарний ремонт. А от ванна — із ржавчиною. Хотіли трішки оновити, — розповідає жінка. — Чоловік почистив її і два рази покрив емаллю. Сохла добу, як було зазначено на балончику. Через місяць та емаль почала пузиритися й облазити. Тоді сусід розповів, що його жінка взагалі якось вилізла з ванни вся в білій емалі. Каже, вона не призначена для купання чи прання. Витримує лише швидкий, короткий контакт із водою — прийняти душ.

44-річний Андрій Мармальов із Миргорода два роки реставрує ванни на замовлення. Робота потребує 5–6 годин. Майстер бере 230–240 грн.

— Відновлюю емаллю на епоксидній смолі. Там є спеціальний затверджувач, що міцно тримає покриття, — пояснює Мармальов. — Спершу наждаком зачищаю ванну до матового кольору, щоб була гладкою і неширшавою. Тоді промиваю водою з порошком, витираю, сушу феном, обезжирюю розчинником. Наношу 3–4 слої емалі в залежності від попереднього стану поверхні.

Така емаль тримається до восьми років. За 4–5 днів у ванні можна купатися.

Зараз ви читаєте новину «Аерозольна емаль на ванні злазить за місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі