четвер, 20 січня 2011 16:33

Абітурієнтів до тестування готують на курсах

  У Полтавському університеті економіки і торгівлі цього року підготовчих курсів немає
У Полтавському університеті економіки і торгівлі цього року підготовчих курсів немає

Із початком реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання у вищих навчальних закладах абітурієнти стали активно записуватися на підготовчі курси. Найкраще відвідувати курси у вузі, в який людина вступає. Це дає додаткові бали.

Реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання розпочалася з 1 січня і триватиме до 28 лютого. Полтавці вже реєструються. Фахівці радять не поспішати.

— Абітурієнт неодмінно повинен звернутись у вуз, щоб дізнатися про необхідні для нього предмети. А вже потім реєструватися, — пояснює офіційний представник Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти Наталія Драч, 38 років. — За пробне тестування в Полтавській області буде відповідати Дніпропетровський центр оцінювання якості освіти, а за основне — Харківський.

По допомогу Драч радить звертатися в пункти реєстрації на ЗНО. Там нададуть консультації, роздрукують анкети тим, у кого немає доступу до інтернету. У Полтаві такі пункти є на базі аграрної академії, університетів економіки і торгівлі, технічного, педагогічного. Також можна зайти на сайт www.dneprtest.dp.ua, де є можливість розібратися самостійно та зареєструватися.

— Випускник може зареєструватися і в школі, — пояснюють в обласному управлінні освіти. Реєстрація і участь у тестуванні безкоштовні. Вартість пробного тестування — 84 грн.

Тим, хто з якихось причин не зміг узяти участі в пробному тестуванні, сплачені кошти не повертають. Учасник має право отримати примірник тестового зошита і правильні відповіді до завдань, звернувшись у триденний термін за адресою пункту тестування, вказаною в запрошенні.

Пробне тестування проходитиме 2 та 9 квітня. У вузах області набирають абітурієнтів на курси з підготовки до ЗНО.

Зараз ви читаєте новину «Абітурієнтів до тестування готують на курсах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі