четвер, 16 жовтня 2008 19:39

15-кілограмового сома спіймали у Дніпрі

11 та 12 жовтня на річці Дніпро в селі Кам"яні Потоки Кременчуцького району відбувся міжнародний фестиваль "Слов"янський кубок", перший етап чемпіонату України з підводного полювання. У змаганні взяли участь 47 осіб.  Спортсмени приїхали з міст України. Із Кременчука було дві команди.

На березі Дніпра в наметовому містечку лунають пісні групи "Бутирка".

— Зараз учасники в морі, — каже охоронець. — Щоб надіти гідрокостюм, треба було повністю роздягтися. Була й дівчина. Ніхто не ховався в кущах.

Перед змаганнями учасники пройшли медогляд. Технічна комісія перевірила спорядження.

— Спортсмени провели у воді п"ять годин, — розповідає організатор змагань начальник громадського формування спецпідрозділу "Спрут" Андрій Ковальов, 34 роки. — Дехто зійшов із дистанції: сили не вистачило, судорога схватила чи проявився гайморит.

Під водою за рибою полювали з рушницями. Аквалангів не одягали, бо з ними учасників вважали б браконьєрами.

Найбільший улов —15-кілограмовий сом та 8-кілограмовий судак. Загалом спіймали до 200 кг риби.

— Зазвичай на подібних змаганнях ловили півтори тонни. Тоді рибу віддавали у школу-інтернат імені Макаренка, — каже Ковальов.

Перші два місця вибороли київські команди, третє — рівненська.

— Це ті, які раніше не займали перших місць, — веде далі Андрій Ковальов. — Найсильніші українські учасники були в цей час на чемпіонаті світу з підводного полювання у Венесуелі. А кременчужани зарекомендували себе слабо.

Зараз ви читаєте новину «15-кілограмового сома спіймали у Дніпрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі