пʼятниця, 08 липня 2011 19:38

Звинувачення Шкіля в ДТП не має законних підстав - представники депутата

Звинувачення Шкіля в ДТП не має законних підстав - представники депутата

Інформація в ЗМІ про встановлення МВС провини "бютівця" Андрія Шкіля в ДТП за його участю є намаганням влади дискредитувати його як опозиційного політика.

Про це заявили у прес-службі депутата. Нагадаємо, ДТП сталось 6 травня в 22:23 на вулиці Камишинська, 4 у Києві.

"Нагадуємо, що згідно з чинним законодавством, визнати особу винною у ДТП може лише суд у рамках провадження у кримінальній справі чи справі про адміністративне правопорушення", - йдеться в заяві.

"В даний час порушена кримінальна справа за фактом ДТП, по справі проводяться слідчі дії, в тому числі і різні експертизи. Розголошення даних досудового слідства до прийняття будь-якого рішення у справі прямо заборонено чинним законодавством, отже – є незаконним. Винні у такому розголошенні мають нести передбачену законом відповідальність", - зазначили у прес-службі.

У заяві підкреслили, що ніякого обвинувачення Шкілю до цього часу не пред'являлося.

"Тому стверджувати, що його вина доведена, не має жодних законних підстав. Також до суду не направлялось жодних матеріалів, що свідчили б про наявність у діях Шкіля ознак будь-яких адміністративних правопорушень", - наголосила прес-служба.

Представники депутата зазначили крім того, що встановлення факту перебування особи у стані алкогольного сп'яніння належить до компетенції Київського міського бюро судово-медичної експертизи.

"По справі призначена судово-медична експертиза, яка у встановленому законом порядку надасть відповідь на це питання", - йдеться у заяві.

Зараз ви читаєте новину «Звинувачення Шкіля в ДТП не має законних підстав - представники депутата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі