четвер, 28 листопада 2019 13:17

Зустріч Зеленського і Путіна. РНБО привідкрила завісу

Зустріч Зеленського і Путіна. РНБО привідкрила завісу
Президент говоритиме про повернення контролю над кордоном. Фото: УНІАН

Названо позиції, які президент України Володимир Зеленський відстоюватиме на "нормандській зустрічі", де буде зокрема президент РФ Володимир Путін.

Про це розповів секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов на засіданні Національної платформи "Діалог про мир та безпечну реінтеграцію", пише УНІАН

Першим питанням він назвав повернення українських військовополонених.

"Мова йде не про десятки, а про сотні людей, які сьогодні перебувають у полоні", - сказав Данілов.

Другим питанням він назвав припинення вогню по всій лінії фронту.

"У нас немає, скажімо так, великого бажання, щоб продовжували вбивати громадян України. Ми маємо це припинити", - заявив посадовець.

Третє питання, яке порушить українська сторона, стосуватиметься українсько-російського кордону.

"До того часу, поки не буде повернуто український кордон, до того часу, поки там не будуть стояти українські військові, - дуже багато процесів буде проходити вкрай складно, я би сказав, майже неможливо", - зауважив Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленського застерегли від "особливого статусу" та решти кремлівських планів

Він розповів про зустріч із послом Франції.

"Посол говорив, що треба терміново проводити вибори (на окупованій частині Донбасу. Вибори мають відбуватися тільки за українським законодавством. Вибори мають відбуватися за участі українських партій. Вибори мають відбуватися на виборчій дільниці, де має бути прапор України", - сказав Данілов.

Підготовка до "нормандської зустрічі" триває і майже щодня відбуваються наради та консультації з президентом за участі військових і різних органів влади, повідомив секретар РНБО.

"Позиція Володимира Зеленського буде позицією президента України і жодного кроку на якісь капітуляційні процеси, на якісь процеси, які не будуть пов'язані з інтересами нашої держави - повірте, ніхто робити не буде", - заявив Данілов.

9 грудня у Парижі запланована зустріч керівників країн нормандської четвірки (Україна, Німеччина, Франція і РФ). Усі сторони перемовин підтвердили свою участь у зустрічі.

Зараз ви читаєте новину «Зустріч Зеленського і Путіна. РНБО привідкрила завісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі