понеділок, 10 червня 2024 05:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Журналісти підрахували ймовірну кількість літаків Mirage 2000, які зможе передати Франція Україні

Журналісти підрахували ймовірну кількість літаків Mirage 2000, які зможе передати Франція Україні
Франція передасть Україні літаки Mirage 2000: журналісти підрахували кількість. Фото: Defence Express

На озброєнні військово-повітрянх сил Франції стоїть 26 літаків Mirage 2000.

У планах країни зберегти ескадрилью, тобто 20 літаків. Отже, Париж може передати Україні не більше шести одиниць, пише французька газета La Tribune.

Однак, як зазначає видання, такої кількості Mirage 2000 замало, щоб допомогти Україні, яка прагне посилити свою протиповітряну оборону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр оборони Франції розкрив деталі відносно передачі Україні винищувачів Mirage

"Найбільш вірогідним виглядає діапазон від 6 до 12 бойових літаків, однак це ускладнить організацію польотів та утримання парку ВПС Франції", - пише видання.

Парк літаків Mirage 2000-5 або більш вдосконалену версію 2000-9, крім Франції, мають ще три країни - Катар, Греція та ОАЕ. Однак, ці країни ще треба переконати продати або передати свою авіацію, зазначає ЗМІ.

ЗМІ зазначає, що існує також можливість, що Україна отримає 25 грецьких Mirage 2000−5, однак цими літаками вже зацікавилася Індія.

7 червня французький лідер Емманюель Макрон офіційно оголосив, що його країна передасть Україні винищувачі Mirage-2000. Також він анонсував початок навчань та технічного обслуговування цих літаків.

Проте президент Франції не став розголошувати, скільки саме літаків такого типу Франція зможе передати Україні.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти підрахували ймовірну кількість літаків Mirage 2000, які зможе передати Франція Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі