пʼятниця, 18 жовтня 2024 13:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Обмін окупованих територій на членство в НАТО - Зеленський прокоментував чутки

Обмін окупованих територій на членство в НАТО - Зеленський прокоментував чутки
Володимир Зеленський заявив, що він відкритий до мирних пропозицій від інших країн, якщо ті реальні. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що західні посадовці, які пропонують обмін окупованих територій на членство України в НАТО, не консультувалися з ним.

Київ, звісно, не обміняє окуповану Росією територію на членство в Альянсі, але про таке відкрито ніколи й не йшлося, розповів він у інтерв'ю виданню Financial Times.

"Люди ніколи цього не говорили. Люди бояться сказати це мені. Нехай викладуть це все на стіл, відкрито нам. Не через якусь третю сторону. Поговоріть з нами", - закликав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна стане 33-м або 34-м членом НАТО - Рютте

Водночас президент додав, що відкритий до мирних пропозицій від інших країн, якщо вони реальні і не намагаються підірвати підтримку України.

"Бразилія, у вас є план? Чудово. Пропозиція з Китаю? Ми не проти. Але, хлопці, прошу вас, не діліть нас", - наголосив Зеленський.

Союзники по НАТО лише у першій половині 2024 року виділили Україні €20,9 млрд.

Країни Альянсу впевнено просуваються на шляху виконання фінансових зобов'язань щодо виділення Україні військової допомоги на суму €40 млрд, у Брюсселі під час спільної з президентом України Володимиром Зеленським пресконференції заявив генеральний секретар НАТО Марк Рютте.

Зараз ви читаєте новину «Обмін окупованих територій на членство в НАТО - Зеленський прокоментував чутки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі