вівторок, 07 вересня 2021 11:04

Журналістам обмежили доступ до "слуг народу"
10

Кулуари, куди зазвичай виходять нардепи зі "Слуги народу", обмежені для преси
Фото: Анна Стешенко, lb.ua

Кулуари Верховної Ради частково відкрили для преси. Однак частину другого парламентського поверху, де зазвичай виходять з зали депутати "Слуги народу", обмежили для ЗМІ, повідомляє LB.ua

З 7 вересня представникам преси після 1,5 років карантинних обмежень надали частковий доступ до кулуарів другого поверху парламенту. Саме туди, де народні депутати заходять та виходять до зали засідань через три входи.

Тепер на встановленому додатковому посту охорони на другому поверсі по черзі преса отримує окремі "червоні бейджі" та проходить всередину до обмежених локацій у кулуарах, які позначені стійками з синіми леєрами.

Саме частина кулуарів, де зазвичай знаходяться нардепи "Слуги народу", залишається обмеженою такими стійками з леєрами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кінець епохи бідності: мати "слуги народу" придбала нерухомості на 14,5 млн грн

На виході з кулуарів журналісти мають повернути "червоні" бейджі працівникам охорони.

"З урахуванням санітарних норм і протиепідемічних заходів кількість журналістів в кулуарах другого поверху встановлена на рівні 40.

У ложі преси, як і раніше, працюватимуть 30 операторів і фотокореспондентів. До їдальні одночасно пропускаються до восьми представників медіа, розглядається можливість до 12", – інформувала пресслужба Верховної Ради.

Кулуари парламенту закрили з початком поширення коронавірусу в Україні. У саму будівлю ВР з березня стали пускати за новими правилами: лише один журналіст від видання або одна знімальна група від каналу. Журналісти мали повернутися до роботи в кулуарах з початком нової пленарної сесії 1 вересня 2020 року, проте погіршення епідемічної ситуації змусило керівництво парламенту відмовитися від цієї ідеї.

У лютому народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива обматюкав журналіста, який запитав нардепа про відмивання грошей через конвертаційні центри. Це сталося у кулуарах.

Зараз ви читаєте новину «Журналістам обмежили доступ до "слуг народу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі