четвер, 13 серпня 2009 18:07

Зурабов не приїхав до України через сварку Медведєва і Путіна?

Зурабов не приїхав до України через сварку Медведєва і Путіна?

Президент РФ Дмитро Медведєв вирішив не присилати до України російського посла через внутрішньополітичні розбіжності.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив колишній посол України в США, Канаді та Ізраїлі, директор Інституту сталого розвитку Юрій Щербак.

"Один із представників нашого міністерства заявив, що вся ситуація навколо Зурабова абсурдна, бо він не є послом. Він ніби-то не був призначений і не було указу президента Медведєва. І мені здається, що у зв"язку з цією історією, коли виходить, що доведеться відправляти посла, який навіть не призначений на цю посаду, тому так вони вийшли з цієї ситуації (звернулись з критикою до України – ред.). Опублікували указ. Показали, що ні, він таки є офіційно призначеним послом, але його не відправляють поки", - сказав екс-посол.

За словами Щербака, у Москві розгорілась полеміка, що Зурабов, як людина Путіна, повинен тут контролювати газові потоки, що не подобається Медведєву. Кажуть, що невисилання Зурабова є таким жестом, щоб він хоч 3-4 місяці тут не контролював ніяких потоків. Там існують свої внутрішні проблеми із послом.

"Те, що пишуть московські сайти, це те, що Медведєв хоч і призначив його під тиском Путіна, але не хоче приїзду Зурабова сюди. Аналітики посилаються на Черномирдіна, який регулював тут усі ці справи. А тепер, от, мовляв, такі проблеми", - розповів політик.

Щербак також додав, що російський глава пришле посла лише через декілька місяців.

"Якщо так буде, що Медведєв все-таки пришле Зурабова зараз, то він зганьбить себе остаточно отой молодий, крутий президент. Думаю, що цей указ з"явився, як роз"яснення. Думаю, президент Росії пришле його через кілька місяців, але не зараз. Бо він же так втрачає обличчя", - відзначив він.

Зараз ви читаєте новину «Зурабов не приїхав до України через сварку Медведєва і Путіна?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі