вівторок, 01 жовтня 2019 12:17

"Жодного слова про деокупацію Донбасу і Криму": у Раді рознесли програму уряду Гончарука

"Жодного слова про деокупацію Донбасу і Криму": у Раді рознесли програму уряду Гончарука
"Таке враження, що люди, які писали програму, взагалі абстрагувалися", кажуть у парламенті про уряд.

Програма уряду Олексія Гончарука не містить відповідей на питання протидії російській агресії. Не прописано конкретних кроків на шляху України до НАТО.

Про це сказав голова фракції "Голос" Сергій Рахманін на погоджувальній раді у вівторок.

"Дякую за цікаву презентацію урядової програми. Написано жваво і бадьоро, легко читається. Давно нам не пропонували таких веселих пропозицій.

А якщо серйозно, то є два дуже серйозних застереження.

За всієї поваги до авторів, програма написана так, нібито не існує взагалі такої історії, як підтримка з боку МВФ.

Незрозуміло, підтримка МВФ є чи немає? Треба відповідати на конкретні вимоги, які висуває фонд: стабільна банківська система - тоді маємо внести ясність про Приватбанк, конкурентну енергетику - наше "вітання" олігархам, конкурентне сільське господарство, ринок землі. Всі ці питання незрозумілі. Таке враження, що люди, які писали програму, взагалі абстрагувалися від цих питань.

Другий момент - ще більш важливий. Жодного слова про реінтеграцію Донбасу, деокупацію Криму. І жодного слова про НАТО. Таке враження, що уряд не передбачає, що за 5 років Донбас повернуть. Що ми щось робитимемо щодо Криму. Виконувати річні плани щодо НАТО. Жодна з цих позицій абсолютно не відображена у плані дій уряду", - сказав Рахманін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Разумков розповів про плани Ради

"Виникає величезна кількість питань, хотілося, щоб вони були зняті.

Тим паче є інші тривожні сигнали - формальна відсутність секретаря РНБО.

І друге - обіцянки, що "формула Штайнмаєра" буде базовим підмурком для якогось законопроекту. Хотілося би почути, про який законопроект йдеться?" - додав нардеп.

За 5 років треба досягти зростання економіки (ВВП) на 40%, створити 1 млн нових робочих місць, залучити $50 млрд прямих іноземних інвестицій. Про це йдеться у програмі уряду.

Зараз ви читаєте новину «"Жодного слова про деокупацію Донбасу і Криму": у Раді рознесли програму уряду Гончарука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі