понеділок, 26 жовтня 2020 13:06

Згасання зірки Тимошенко і пандемія байдужості - мережі про вибори

Згасання зірки Тимошенко і пандемія байдужості - мережі про вибори
На виборчій дільниці у Києві, 25 жовтня. Фото: Reuters

25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори. Спостерігачі заявили, що загалом вони пройшли демократично та з дотриманням законодавства. За даними екзитполів, партія президента Володимира Зеленського "Слуга народу" не отримала перші місця у низці міст.

Gazeta.ua пропонує добірку коментарів про перебіг виборів від користувачів мережі Facebook.

Марина Данилюк-Ярмолаєва, журналістка

"Сенсація цих виборів — це згасання зірки Юлії Тимошенко. Скрізь дуже слабенько.

Радує: прольот Пальчевського у Києві. Прольот "замайбаху" у Києві. Хоча завішано міцним господарником усе. "Сила людей" в Маріуполі. Двічі поспіль у складному регіоні — це успіх. "Сила людей" у Кривому Розі. Черкаси. Цікавий розклад попри рубилово з монстрами типу Антона Яценка. Буде Нацкорпус. Дніпро. Філатов+. Прольот "замайбаху" і "нашого краю". Одеса. Попри тотальну ватну лють радують 13 відсотків ЄС. Радують потенційно 10 рад у великих містах "Голосу". Вінниця. Гройсману респект. Може стати заявкою на політичний рестарт"

Сергій Руденко, публіцист

"Головний висновок місцевих виборів: в Україні - пандемія недовіри і байдужості"

Данило Мокрик, журналіст

"Ну а Верховна Рада може спати спокійно. У Зеленського більше немає опції її розпустити. Результати місцевих виборів роздробили цей важіль впливу прямо в руках президента. Бо якийсь сенс розпускати монобільшість - і отримувати 15% на нових парламентських? А більше не буде, як показали місцеві. Що це означає? Що Зеленському стане ще складніше домовлятися із монобільшістю. Що особливо забурєвші там забуріють ще більше. Бо боятися розпуску ніхто не буде. Баланс сил міняється"

Михайло Ткач, журналіст

"Гасло "Зробимо їх разом" сьогодні підходить "Слузі народу" ще більше ніж рік тому. Вони реально зробили себе. І зробили себе разом"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко може виграти у першому турі

Михайло Басараб, політолог

"Можливо комусь і здається, що поразка "Слуги народу" - це привід для радощів. Ну це так - хіба для самовтіхи. Результат виборів по країні аж ніяк не може бути приводом для позитивних емоцій.

Якщо комусь із загальнонаціональних лідерів здається, що їхній локальний успіх і фейл Зеленського є приводом для оптимізму, то це хибна і згубна позиція.

Так бути не може. Гляньте на сумарний результат хоча б ОПЗЖ, шаріїв і пальчевських. Не кажу про інших "хозяйствєнніков" і продавців повітря. До парламентських та президентських виборів державницьким і прозахідним політичним силам треба серйозно перезавантажитися. Їхній сумарний електоральний діапазон точно не менше 60-70%. Тож є над чим думати і працювати. Поки все йде не за українським сценарієм"

Айдер Муждабаєв, журналіст

"Якшо ви не хочете голосувати, то ровесники Сталіна виберуть вам Януковича. Не дивуйтеся"

Олександр Положинський, музикант

"Піду на вибори, піду!
Прийшов мій час голосувати!
І хай звиздують у звизду
Всі ті, хто наковтався вати!

Піду на вибори, піду!
Мене чекає Україна!
І хай звиздують у звизду
Всі, в кого замість мозку глина!

Піду на вибори, піду!
Нехай бояться гниди й воші!
І хай звиздують у звизду,
Хто совість проміняв на гроші!

Піду на вибори, піду!
Візьму свій паспорт, ручку, маску!
І хай звиздують у звизду,
Хто пророкує нам поразку!"

Віктор Таран, політолог

"Страшна не поразка слуг, а розуміння, хто замість них заходить у наступний парламент"

Сергій Іванов, блогер

"Кожен результат має свої причини, особливо якщо цей результат - поразка. Розумні люди ретельно вивчають ці причини та роблять відповідні висновки. Нерозумні - не роблять та йдуть від однієї поразки до іншої, ще більш розгромної.

Тож не варто шукати в результатах учорашніх виборів якусь метафізику чи примхи долі. Всі результати, що отримала влада, мають свої об'єктивні причини, головна з яких - нездатність подолати злочинні клани в жодній зі сфер"

Тетяна Микитенко, авторка проєкту "Рагу.лі"

"А що там у Палиці і заМайбаха?"

Явка на місцевих виборах у неділю 25 жовтня становила 36,88%, повідомила Центральна виборча комісія. У Києві явка була 34,42%.

Для порівнянні, явка на місцевих виборах у жовтні 2015-го була 46,61%.

Зараз ви читаєте новину «Згасання зірки Тимошенко і пандемія байдужості - мережі про вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі