пʼятниця, 07 квітня 2017 12:08

Землю Порошенка у "Царському селі" виставили на продаж - ЗМІ
4

Президентська ділянка на продаж
Фото: radiosvoboda.org

Земельна ділянка президента Петра Порошенка у "Царському селі" на столичному Печерську виставлена на продаж.

Про це повідомляють журналісти "Схем".

"Царське село" – елітний приватний сектор для українських багатіїв. Це найдорожча земля не лише у Києві, а й в Україні. За сотку просять $90 тис. Таку вартість підтверджують не тільки оголошення зі спеціалізованих сайтів, але й експерти. У Порошенка тут – 63 сотки, йдеться в сюжеті.

Журналісти нагадують, що ділянки Порошенко та його давнього друга, нардепа Ігор Кононенка розташовані через дорогу одна від одної і мають спільну адресу – вул. Радіальна, 5. У власності – з 2009 року.

Нещодавно на одному з профільних сайтів з продажу нерухомості журналісти знайшли оголошення, в якому за понад $3 млн пропонують покупцям ділянку в 63 сотки у "Царському селі". Кадастровий номер відповідає ділянці, що належить Порошенкові. Її продаж призупинили на два місяці – вирішують питання з документами.

Два роки тому ЗМІ з'ясували, що Порошенко та Кононенко отримали землю за сумнівних обставин. Спочатку рішенням Київради безкоштовно передали 1,1 га кооперативу "Зеленбудсервіс-К", серед членів якого була сестра Ігоря Кононенка Оксана Авдєєва та особи, пов'язані з бізнесом Порошенка і Кононенка.

Через деякий час кооператив "Зеленбудсервіс-К" виступив поручителем ТОВ "Рідна Марка Корп" перед іпотекодержателем – одеським приватним підприємством "Укрсел". Дві ділянки на Радіальній, 5 передали в іпотеку. І влітку 2009 року вони перейшли у власність приватного підприємства "Укрсел".

У серпні 2009-го ПП "Укрсел" продало 46 соток Кононенкові, 63 сотки – Порошенкові. Потім установу ліквідували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бізнес-партнер Порошенка задекларував пальто з хутром норки за 216 тисяч

Свою декларацію показав президент Петро Порошенко. Він отримав 12 295 570 грн доходів за 2016 рік.

Зараз ви читаєте новину «Землю Порошенка у "Царському селі" виставили на продаж - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі