понеділок, 12 липня 2021 16:26

Зеленський зустрівся з претендентом на посаду канцлера Німеччини. Зараз зателефонує Санду - Никифоров

Зеленський зустрівся з претендентом на посаду канцлера Німеччини. Зараз зателефонує Санду - Никифоров
Володимир Зеленський і Армін Лашет, Берлін, 12 липня. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський у Німеччині зустрівся з головою Християнсько-демократичного союзу Арміном Лашетом. Про це сказав журналістам прессекретар президента Сергій Никифоров.

"Через те, що пан Армін Лашет є основним кандидатом у майбутні канцлери Німеччини, говорили й про весь спектр політичних питань. Звичайно, про безпекову ситуацію, роль Німеччини в урегулюванні ситуації на Донбасі, мирному процесі, Нормандія, Мінськ.

Також сьогодні зранку президент зустрівся з федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром. Говорили про ситуацію з пандемією, хід вакцинації в Німеччині, Україні, про реформи. Особливо Штайнмаєра зацікавила реформа деолігархізації. Він висловив сподівання, що вона зробить інвестиційний клімат в Україні прозорішим, привабливішим для німецьких компаній. І це призведе до більшого потоку інвестицій.

Щойно завершилася зустріч міністрів енергетики України й Німеччини", - розповів речник глави держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меркель говоритиме з Байденом про російську агресію

Також Никифоров сказав про телефонний дзвінок Зеленського до президентки Молодови Маї Санду.

"Зараз має розпочатися телефонна розмова президентів України й Молдови. Сьогодні зранку Володимир Зеленський був одним із перших, хто привітав її у Twitter. А зараз матиме можливість сказати особисто.

Перемога в Молдові широко відчиняє двері для реформ, які запланувала Мая Санду. Говоритимуть про це, і що наші країни можуть допомагати одна одній на шляху євроатлантичної інтеграції", - сказав Никифоров.

Сьогодні Зеленський має зустрітися з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель.

11 липня в Молдові відбулися парламентські вибори. Перемогу на них здобуває партія Маї Санду "Дія та солідарність".

Зараз ви читаєте новину «Зеленський зустрівся з претендентом на посаду канцлера Німеччини. Зараз зателефонує Санду - Никифоров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі